Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kritizovala žáky na facebooku, o třídu přišla

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: ČTK, mivr - 
2. dubna 2011
14:30

Americká učitelka si veřejně stěžovala na třídu prvňáků, které učila. Na facebooku psala, že jsou to budoucí kriminálníci a že si připadá jako vězeňská dozorkyně. O třídu přišla a případ řeší školní inspekce.

Učitelka na základní škole v New Jersey nedaleko New Yorku přišla o práci kvůli údajně nemístným poznámkám, které šířila na facebooku o svěřených prvňáčcích. Třídní je označila za budoucí kriminálníky, na což si stěžovali rodiče dítek.

Překročila mez

Podle listu The Record pedagožka ze školy Paterson School 21 mimo jiné napsala, že si připadá jako vězeňská dozorkyně. Rodičům se takové poznámky samozřejmě nelíbily a žádali, aby jejich děti byly přemístěny do jiné třídy. "Učitelka o svou třídu přišla," potvrdil v pátek ředitel školy Donnie Evans. Případ nyní prošetřuje okresní školní inspekce.

Předseda školního výboru Theodore Best místním novinám řekl, že třídní učitelka dostala výpověď, protože "incident vyvolal vážné problémy", které bránily fungování školy. "Nemůžete někoho jen tak vyhodit za něco, co dal na facebook, ale pokud to překročí určitou mez a dotýká se to třídy, je třeba zakročit," řekl dále Best.

Není to jediný případ

Incident připomíná podobnou událost, která se odehrála před několika týdny poblíž Philadelphie. Britská učitelka tam byla suspendována kvůli údajně neuctivému blogu, na němž svěřenou mládež označila za "rozjívené líné remcaly".

V Chicagu se obdobně řeší případ učitelky, která na svou facebookovou stránku umístila fotografii sedmileté žačky s účesem ozdobeným barevnými bonbóny. Kantorka to neponechala bez jízlivého komentáře a matka dívenky si na učitelku stěžovala.

kukulin ( 3. dubna 2011 13:06 )

Jak může někdo chtít po učiteli, aby učil rozjívené fracky a nemohl se k jejich chování vyjádřit.

Yarda ( 3. dubna 2011 07:34 )

za totality. Taky se vyhazovalo z práce, pokud si někdo pustil hubu na špacír a jeho názor neodpovídal oficiálně schválenému.

cocococo ( 3. dubna 2011 04:07 )

nejak to preskocilo.Ten muj prispevek patri k alfa05.--To by me zajimalo

cocococo ( 3. dubna 2011 04:05 )

Uz jsem ti to psal nekde jinde ,proc.Proto,ze jsou posrany z reakce blogeru .Plesk to byl z velky casti ,kdo vyprovokoval honicku na Otika .Ted se Dr.Smuclerova ,ktera je zastupcem majitele tohodle platku ,boji o flek.Tak naridila tomu fetakovi co tu dela sefredaktora ,aby to omezil.Aby nevznikly zase nejaky drby ,a neskoncilo to stejne jako s Otikem.Urcite dostala od nekoh do drzky,a ten jeji starej ,MuDr Smucler ,co ma kliniku v Mariankach a v Libanonu ,tak ten ji asi natrh pi-cu krumpacem.Tak si ten Plesk musi ted davat bacha ,a nesmi tam moc hulit a chlastat ,jinak to ods-erou tezkou pokutou a mozna ,ze by majiteli mohli vzit licenci na tenhle platek.A kam by jsme psali svoje vyblikty,no?

kendex ( 2. dubna 2011 16:47 )

Doufám, že to bude platit i u nás. Učitel by měl hlavně učit a mít dobré morální a profesní znalosti a ne se stavět do role nadlidí.V íme, co se stalo, když žáci psali na facebooku o učitelce, jaké tresty jim byly vyměřeny. To by mělo platit i pro učitele.

Zobrazit celou diskusi