Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hromadné znásilnění mladé Libyjky skončilo únosem

Autor: INT, ap - 
30. března 2011
06:10

Rozrušená žena se snažila vylíčit západním novinářům, jak byla hromadně znásilněna vojáky diktátora Kaddáfího. Z hotelu v hlavním městě Libye Tripolisu ji ale okamžitě brutálně odtáhli přisluhovači jeho režimu a odvezli na neznámé místo. Její rodiče tvrdí, že od té doby o ní neslyšeli. Žena čelí trestnímu oznámení pro pomluvu.

Iman Ol-Obejdi vrthla do luxusního hotelu Rixos v libijské metropoli ve chvíli, kdy západní novináři v kliku pojídali svou snídani. Přibližně třicetiletá žena pak rozrušeným hlasem snažila vylíčit, jak se údajně měla stát obětí hromadného znásilnění, ze strany Kaddáfího milicí.

Vojáci ji prý zadrželi na jedné se silničních konrol. Tam ji popíjející muži měli svázat, odvézt na neznámé místo, osahávat a v patnácti znásilnit. "Močili na mě, zneuctili mou čest," pokřikovala plačící žena a svá tvrzení se snažila dokázat zkrvavenými stehny pod černou sukní.

Na její chování okamžitě reagovali přisluhovači Kaddáfího režimu. Číšnice jí nadávaly do zrádců a snažili se ji umlčet. Brzy přisěchali pracovníci ministerstva informací, kteří ženu narvali do auta a odvezli na neznámé místo. Několik ran přitom schytali i novináři, kteří se snažili ženy zastat.

Vládní mluvčí Musá Ibrahim k incidentu na tiskové konferenci prohlásil, že žena byla opilá a pravděpodobně i psychicky nemocná. Obvinění muži na ni podali trestní oznámení pro pomluvu.

"Hoši, které obvinila ze znásilnění, ji žalují. Je to velmi vážný přečin obvinit někoho ze sexuálního napadení," sdělil Musá Ibrahim listu The Washington Post. Později uvedl, že žena je prostitutkou, bude vyšetřována na svobodě a je již se svými rodiči.

Ti to však popřeli a uvedli, že jim byly nabídnuty peníze a dům, pokud by jejich dcera změnila výpověď. Jedním z údajných útočníků měl totiž být syn vysoce postaveného libyjského představitele.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gevi ( 30. března 2011 20:23 )

každé násilí ve mně vzbouří emoce, ale tady tomu případu nějak nevěřím. Patnáct chlapů a ještě na ni močili a káleli. To se nejdříve byla někdo převléknout? Myslím, že tady propaganda přiliš tlačí na pilu. Ale i kdyby to byla pravda, je to kriminální jednání lidských hovad a měli by být jako kriminálníci potrestaní. Těžko to pro soudného člověka může mít politický dopad. Horší se mi zdá, že povstalci nesouhlasící lidi střílejí.

qqqq ( 30. března 2011 15:21 )

Znaky těžce primitívního chování které jim umožňovala nadřazenost daná ozbrojencům v totalitě. Tyto osoby mají k lidem daleko. Ubozí psi.

lipno ( 30. března 2011 13:27 )

Sarkózyho

lipno ( 30. března 2011 13:26 )

každý slušný hotel prostitutky VYKAZUJE, tato navíc tvrdila, že je právničkou! Místní tisk uvedl, že byla ještě týž den propuštěna a stíhána na svobodě. Vtip: Údajně volala. "Sarkźyho namáčeli, nezaplatili!"

dedek_org ( 30. března 2011 11:15 )

to je Islám , už si pomalu zvykejme za pár let budou u nás v přesile a jistě prosadí své zákony....

Zobrazit celou diskusi