Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Amanda: Andílek, nebo vraždící bestie?

Autor: mel, jos - 
12. března 2011
17:37

Měl to být nevinný studentský pobyt v Itálii. Místo toho však byla nalezena mrtvá polonahá dívka zabalená v krvavém prostěradle. Brutální sexuální vraždu jednadvacetileté Britky údajně vykonala mladá dívka ze Spojených států Amanda Knox (23) spolu se svým tehdejším přítelem Rafaelem Sollecitem (26) a jejich kamarádem Rudym Guedem (23).

Případ se odehrál v listopadu roku 2007. Tehdejší  byla na rande se svým přítelem. Kolem deváté hodiny večerní se s ním rozloučila a šla do svého studentského bytu v Perugii, kde bydlela právě s Amandou Knox. Co se odehrálo poté, stále není jisté.

Jeden ze sousedů vypovídal, že kolem jedenácté hodiny večerní slyšel mrazivý křik a poté viděl utíkající lidi. Druhý den ráno byla Meredith Kercher nalezená zavražděná v zamčeném zakrvaveném pokoji s bodnými ranami na krku.

Nejvíce podezřelá se stala její spolubydlící Knox a její milenec. Na vražedném noži se našly právě její stopy DNA. Od soudu si odnesla trest odnětí svobody na 26 let, její přítel dostal 25 let a další podezřelý Rudy Guede 16 roků žaláře.

Knox i Sollecito vinu popírají a proti verdiktu se stále odvolávají. Nyní se objevily nové důkazy a vyšetřovací expertizy, které by mohly celý případ zvrátit ve prospěch Amandy Knox, jež stanula před odvolacím soudem znovu tento týden. Její příběh i přes silný nesouhlas Amandiných rodičů zfilmoval rakousko-americký režisér Robert Dornhelm. Jejich rodinný právník tvrdí, že dramatizace porušuje ústavní presumpci neviny, která musí být u odvolacího soudu dodržena.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

magistergrammaticus ( 13. března 2011 11:16 )

"Právník rodičů Meredith Kerecher" Ten právník se taky jmenuje Meredith Kerecher? Shoda jmen...!

Zobrazit celou diskusi