Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubodala při rozvodu své tři děti (†5-8): Maskovala to výbuchem

Matka své tři děti brutálně ubodala a maskovala to výbuchem plynu
Matka své tři děti brutálně ubodala a maskovala to výbuchem plynu  (Autor: youtube.com)
Autor: INT, ap, mivrk - 
7. března 2011
17:32

Nechtěla, aby děti chodily do školy, jak chtěl jejich otec. Tak je ubodala. Osmiletá dvojčátka Austin a Luke i se svou sestřičkou Cecil (†5) se bránily. Marně. Matka Theresa Riggi nyní stojí před soudem. Svůj odporný čin se snažila maskovat výbuchem plynu v bytě.

Při pitvě se ale ukázalo, že všechny tři malé děti byly ubodány. Zemřely na četná bodná poranění. A to i na rukách, jak se marně snažily bránit útoku od ženy, která je měla chránit. Matka tak řešila dlouhodobé spory s jejich otcem.

Nesnesla pomyšlení, že by děti získal otec

Americký pár se přestěhoval kvůli práci do Skotska a tam začaly posléze potíže. Zatímco otec chtěl, aby děti chodily do školy, Riggi byla zásadně proti. Situace došla tak daleko, že se pár rozváděl a děti měly být matce odebrány. A s tím se nehodlala žena smířit. Den po rozhodnutí soudu, který nechal po ženě pátrat, děti brutálně ubodala.

Pak nechala v bytě vybouchnout plyn a sama se zachránila skokem z balkonu. Vraždu odhalila až pitva. Nešťastný otec Pasquale se z události, která se stala v srpnu loňského roku, stále nevzpamatoval. "Měli jsme tři tak krásné děti, zdravé a silné," opakoval podle portálu Mailonline.com u soudu ve skotském Edinburghu, kde nyní proces s vražedkyní probíhá. Riggi se k vraždě svých tří dětí přiznala. Dostane tak nižší trest.

lo2f ( 8. března 2011 00:27 )

nezavádět si do domu plyn

e.44 ( 8. března 2011 00:07 )

Tak nějak. Na jedné straně feministky, na druhé straně www.stridavka.cz a podobné spolky, které se tváří, že podporují střídavou péči ve prospěch dětí, ale ve skutečnosti se bijí jenom za práva "utlačovaných" otců a radí jim, pomocí jakých špinavých praktik se můžou dobrat svého "práva" na dítě, a to samozřejmě bez ohledu na to, jestli je to skutečně ku prospěchu dítěte. Jak už jsem tady před časem psala, střídavá péče je velmi citlivá záležitost, která se nesmí brát jako něco módního, ale musí se případ od případu posuzovat individuálně, aby nedocházelo k případům, jaké znám ze svého okolí, které jsem tu už taky popisovala, kdy došlo soudně ke zrušení střídavé péče, jelikož v jejím důsledku došlo k poruše psychiky dětí.

miriam ( 8. března 2011 00:01 )

Díky za vysvětlení - myslela jsem, že krev těchto zavražděných dětí má na rukou jejich úchylná matka - a omyl, ona je duše nevinná, můžou za to feministky celého světa Tam, kde dojdou argumenty, nastupují buď nadávky, nebo "my nic, to feministky" - ano? NEJSEM feministka, NESOUHLASÍM s rovností pohlaví, jsem ráda, že jsem ženská - a je mi líto vás, frustrovaných chlapů, kteří hledáte jakoukoliv výmluvu na svoji neschopnost Tady to tatínek nechal zajít trochu daleko, ne? KDE SAKRA BYL, KDYŽ TA K.R.Á.V.A VRAŽDILA JEHO DĚTI???

e.44 ( 7. března 2011 18:38 )

A co, že si takhle neprudil pod článkem "Rozluč se s dětmi, zemřou! Řekl a vjel do řeky." , případně pod dalšími dvěma články z poslední doby, kdy "otec" zavraždil vlastní děti kvůli sporům s exmanželkou?

gogo ( 7. března 2011 18:03 )

K tomu se může vyjádřit pouze odborník. Psycholog a psychiatr. My ostatní asi těžko můžeme tuto tragédii pochopit...

Zobrazit celou diskusi