Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Homosexuálové to roztočili v průvodu v Sydney

Autor: ČTK, mivr - 
5. března 2011
18:39

Tisíce gayů a leseb v sobotu pochodovaly centrem australského Sydney, kde se již po čtyřiatřicáté konal pochod homosexuálů Mardi Gras Parade. Letos je ale navíc pochod vyvrcholením kampaně za povolení sňatku osob stejného pohlaví

Pestrobarevné show, která předznamenává známý čtrnáctidenní festival, v ulicích australského velkoměsta přihlížely další tisíce lidí.

Úřady se gayů zastaly, křesťané vystoupili proti

Austrálie v roce 2004 přijala zákon, který zakotvuje, že v zemi se uznává jako legální jen manželství muže a ženy. Tento týden se však rozproudila znovu politická debata na toto téma, protože úřady hlavního města Canberry začaly zvažovat, že si schválí vlastní zákon o manželství homosexuálů.

průvod průvod | ČTK

Státy a území australské federace mají totiž širokou vnitřní samosprávu. A povoleník sňatku pro všechny bylo na světě. Homosexuálové označili místní oficiální činitele za "hrdiny gayů" za jejich statečnost a podporu práv homosexuálů.

Křesťanští protivníci pochodu naopak uspořádali několik bloků od pochodu shromáždění proti sňatkům lidí stejného pohlaví. Jeho organizátor duchovní Peter Madden prohlásil, že homosexuálové se měli shromáždit na stadionu, nikoli kráčet centrem města. "Má to nebezpečný dopad na naši mládež," varoval.

kacota ( 6. března 2011 11:54 )

díky, to práve potrebujem... trocha ma prebrat ...

jakub-moravec ( 6. března 2011 06:15 )

Kacota, Palko1961: Stala se chyba, tato příloha je o lesbičkách v Australii a já jsem tady psal i o Brazilii. Karneval v Rio v Brazilii je tady vedle taky, tak si to už nějak rozdělte sami. Ale vždyť nakonec je to jedno. Už jsem ospalý a musím si zdřímnout.

jakub-moravec ( 6. března 2011 04:42 )

manola, nic se nebojte, dám na sebe pozor, a děkuji za upozornění.

jakub-moravec ( 6. března 2011 04:40 )

kacota, já myslel že už dávno viete, že já nesom český chlapčisko, mám domov všade, len ne tam u tých českých tunelárov. Chcel som vám tam urobit tu Tankovou revoluci, ale keď o to nikto nestojí, prečo by som to robil, teras sú blízko Američani, až sa dorobí ta Libyja, tak se pýtajte Obamy na tu tankovú revoluciu. A o ty Brazili to nie vtip, bol som tam už dva razy a po druhe som videl NA VLASTNÍ OČI ten karneval. Rio De Janeiro je najkrajší mesto na svete, Sao Paulo je treti najvetší mesto na svete. Že ste sa upísala diablovi, tomu neverím, veď ste tam napísala tych 7 hlavných hriechu. Znám metodu čo urobit keď sa človek upísal diablovi, ale tu po internetu nič nebudem robit. Ani Mefistoteles nedostal dušu Fausta i keď sa upísal diablovi. Len je treba viedet ako sa to robi, já to viem. Teras som zatial len kropáčkom pokropil počítač svecenú vodú a ješte vám dám požiehnani: Domine Patris et fili et spiritu sanktus, amen.

jakub-moravec ( 6. března 2011 04:23 )

Ale pane Palko, všechno stihnu, mám na všechno pomocníky a pomocnice, jenom ten sex s lesbičkama zvládám sám, tam pomocníky nepotřebuji. Jestli také máte zájem se zapojit jako pomocník do našeko Brasilia Eskort Company, tak bohužel, kvóta se naplnila a už nikoho dalšího nemůžeme příjmout, bohužel.

Zobrazit celou diskusi