Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílenec střílel na letišti ve Frankfurtu: 2 lidi zabil

Autor: ČTK, šim - 
2. března 2011
19:36

AKTUALIZOVÁNO - Provoz na frankfurtském letišti ochromila střelba. Jedenadvacetiletý muž s Kosova při ostřelování autobusu s americkými vojáky na letišti zabil dva muže a další dva zranil.

Podle policie byl podezřelý muž z Kosova po střelbě na terminálu 2 zadržen. Není jasné, zda šlo o teroristický útok, ani to, zda se střelba odehrála v autobuse nebo mimo něj.

Dva muže zabil a nejméně dalšího vážně zranil jedenadvacetiletý muž z Kosova, který střílel v autobuse s americkými vojáky na letišti v německém Frankfurtu nad Mohanem. Útok nepřežili řidič autobusu a jeden z vojáků. Oba jsou dle serveru Bild.de američtí občané. Další osoba byla zraněna. Útočník měl kromě střelné zbraně u sebe i nůž.

Podle očitých svědků se muž vmísil mezi vojáky a nastoupil s nimi do amerického vojenského autobusu, jenž čekal u terminálu 2 frankfurtského letiště. V autobusu zjevně propukla hádka, načež Kosovan, žijící podle Bildu ve Frankfurtu, vytáhl zbraň a začal kolem sebe střílet.

Údajný pachatel se poté pokusil uprchnout, ale po několika metrech jej přemohla policie. Na místo činu přispěchal i ministr vnitra spolkové země Hesensko Boris Rhein, jenž hovořil o "strašném a děsivém činu". Ministr ani policie nevyloučili, že šlo o politicky motivovaný teroristický útok. Podle Bildu muž při útoku provolával islamistická hesla. Také expert na terorismus v americké Sněmovně reprezentantů Patrick Meehan prohlásil, že útok lze posoudit jako teroristický.

 

Autobusy, jako je ten, v němž se odehrálo dnešní krveprolití, rozvážejí americké vojáky na jednotlivé základny v Německu. Americká armáda jich má v blízkosti Frankfurtu hned několik. Často jsou využívány jako logistické uzly pro operace v Afghánistánu či Iráku.

muchojka ( 3. března 2011 14:03 )

A JA PRIMO NA 2 PRED DVEMA DNY STALA...HEZKE...

Zobrazit celou diskusi