Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Slovensku kradla žena, která je už 20 let mrtvá

Nezvěstnou ženu prohlásili úřady před dvaceti lety za mrtvou, jaké bylo jejich překvapení, když nedávno kradla v obchodě.
Nezvěstnou ženu prohlásili úřady před dvaceti lety za mrtvou, jaké bylo jejich překvapení, když nedávno kradla v obchodě.  (Autor: TV JOJ)
Autor: evak, cas.sk - 
27. února 2011
20:10

Ve slovenském Novém Městě nad Váhem chytli policisté postarší zlodějku. Kontrola totožnosti však nebyla jednoduchá, žena u sebe neměla doklady. Za pomoci DNA testů zjistili, že se jedná o bývalou pacientku psychiatrické kliniky, která byla před dvaceti lety prohlášena za mrtvou.

Když slovenští policisté chytli v potravinách paní, která si strkala zboží do tašky, brali to za trochu neobvyklou krádež, jelikož ženě bylo 82 let. Jaké bylo ale jejich překvapení, když při kontrole totožnosti zjistili, že jde o pacientku psychiatrické léčebny. Z té ale odešla před 30 lety a po deseti letech pohřešování byla prohlášena za mrtvou!

Dcera ztratila naději

Zprávu o radostném setkání uveřejnil slovenský zpravodajský server čas.sk v sobotu ráno. Stařenka v roce 1980 odešla z psychiatrické léčebny v Plešivci a už se nevrátila. Její dcera celých deset let doufala, že svoji maminku ještě uvidí, ale poté, co ji úřady po deseti letech pátrání prohlásily za mrtvou, ztratila veškerou naději.

Policisté k zjištění totožnosti museli použít DNA testy, jelikož dotyčná neměla doklady. Když ji pak dovezli k dceři, nemohla tomu uvěřit. Nejprve svou matku po dvacetiletém odloučení ani nepoznala.

divenka ( 31. března 2011 18:49 )

vyměnil televizi za policejní služebny... hlavně, že se paní našla a jak je vidět těch 30 let jí náramně svědčilo, je hezky čiperná

zirafa ( 27. února 2011 23:47 )

kacota, asi se jim rozbil sčot.....

kacota ( 27. února 2011 21:59 )

zas potrava pre Plesk..Jak rybičkám ked hodí chlebové cesto... Pred 30 rokmi sa starenka stratila, po 10 rokoch bola vyhlásená za mŕtvu...ale podla evak - jej dcéra "nejprve svou matku po 20ti letém odloučení ani nepoznala".... Ťažká matematika , chápem ...

Zobrazit celou diskusi