Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Syn Kaddáfího se vzdává a chce mír

Autor: ČTK, mivr - 
26. února 2011
09:50

Sajf Islám dostal na rozdíl od svého otce konečně rozum? Syn libyjského vůdce Muammara Kaddáfího, zahraničním novinářům v Tripolisu řekl, že libyjská armáda přerušila boje proti povstalcům na západě země. Nabízí tak prý šanci k jednání a doufá, že se během soboty podaří uzavřít příměří.

"Máme co dočinění s teroristy ... Armáda se rozhodla nezaútočit na teroristy a dát šanci vyjednávání. Snad to uděláme nenásilně a během zítřka," sdělil novinářům Sajf Islám, když hovořil o bojích ve městech Závíja a Misuráta. Povstalcům, kteří se vzdají, se prý nic nestane.

Syn nezničitelného libyjského vůdce také prohlásil, že kromě dvou měst na západě je země klidná. Zprávy médií o bombardování civilistů a žoldácích jsou prý lživé.
Podle některých odhadů si ale brutální postup libyjských bezpečnostních sil proti demonstrantům vyžádal až několik tisíc lidských životů. Podle návrhu rezoluce, který v sobotu Francie a Británie předložily Radě bezpečnosti OSN, mohou být útoky proti libyjským civilistům označeny za zločiny proti lidskosti stíhatelné Mezinárodním trestním soudem (ICC).

jakub-moravec ( 27. února 2011 02:00 )

Není na tom nic zajímavého že syn Kaddáfího se vzdává, u nás v Česku v r.89 se všichni komunisté vzdali také, ha,ha. A jak to pak dopadlo, to už je jiná kapitola

gogo ( 26. února 2011 20:46 )

Pokud ano, tak příliš nestudoval historii... Žádná revoluce ty co se vzdali neušetřila...

ivoadler ( 26. února 2011 10:35 )

To je dobrý - vzdejte se a nic se vám nestane. Jinak bychom přišli o moc. Mám za to, že své poddané dost podceňují.

Zobrazit celou diskusi