Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kaddáfí spáchá sebevraždu jako Hitler, tvrdí jeho ministr

Autor: vk, Kjos, ČTK - 
24. února 2011
14:25

Jeho dny jsou sečteny. Spáchá sebevraždu stejně, jako to udělal nacistický diktátor Adolf Hitler. Tak vidí konec Muammara Kaddáfího (68) bývalý libyjský ministr spravedlnosti Mustafá Muhammad Abbúd Džalíl, který si je prý Kaddáfího sebevraždou stoprocentně jistý. Diktátor, který v posledních dnech jedná jako smyslů zbavený a za žádnou cenu se nechce vzdát své funkce, už slíbil, že pokud bude třeba, nechá vyčistit dům od domu a své odpůrce vyhladí.

„Považuji Kaddáfího za ďábla. Libyjští diplomaté na celém světě by se od jeho krutého režimu měli distancovat. Vyzývám je, aby zůstali v úřadech, ale aby se postavili na stranu národa,“ řekl Džalíl v rozhovoru pro švédský list Expressen.

Zároveň odsoudil fakt, že Kaddáfí povolal proti demonstrujícím africké žoldáky. Kaddáfí prý tyto jednotky budoval už dlouho. „Vláda rozhodla poskytnout libyjské občanství lidem z Čadu a Nigeru. Vždy jsem proti tomu protestoval a to je v zápisech z těch jednání,“ dodal exministr, který v rozhovoru rovněž prohlásil, že ví, že Kaddáfí osobně nařídil atentát na letadlo společnosti PanAm.

V roce 1988 explodovalo po výbuchu bomby nad skotským městečkem Lockerbie. Zahynulo tehdy 270 lidí. Jediného usvědčeného atentátníka v roce 2009 Skotsko vydalo Libyi z humanitárních důvodů.

Libyjské jednotky věrné Kaddáfímu včera ostřelovaly mešitu ve městě Závíja západně od Tripolisu. Na místě zůstali mrtví a vážně zranění. Přívrženci Kaddáfího nemají ve svém boji proti rebelům žádné zábrany. Vypalují domy, zabíjejí ženy i děti, drancují města a střílejí bezhlavě do lidí. Režim Kaddáfího navíc včera vyzval demonstranty, aby se vzdali a odevzdali zbraně. Nabídl také odměnu těm, kdo podají informace o vůdcích protestů.

olesja ( 25. února 2011 11:27 )

je na sebevraždu moc zbabělý. Vraždit ostatní, to ano, ale sebe je to těžší.

jakub-moravec ( 24. února 2011 23:10 )

Když chce Kaddafí spáchat sebevraždu jako Hitler, tak nechť také připraví kanystr benzínu a pak mrtvolu jeho kolegové spálí. Na hrob se pak napíše, zde leží sebevrah Kaddafí, Hitler č.2

rezacek ( 24. února 2011 21:47 )

A nebyl také čestným doktorem Univerzity Karlovy? Nebo si ho pletu s Arrafatem? No to je jedno, tyhle týpci dostávali doktoráty snad ještě rychleji, než v Plzni.

arcaben ( 24. února 2011 20:04 )

přesně a ještě mu dali řád Bílého lva

juklicek ( 24. února 2011 17:55 )

s husákem a štrougalem.

Zobrazit celou diskusi