Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tygr útočil na manžela, zahnala ho naběračkou!

Malajsijce před 90-kilovým tygrem zachránila jeho manželka. Ta se vyzbrojila jen dřevěnou naběračkou.
Malajsijce před 90-kilovým tygrem zachránila jeho manželka. Ta se vyzbrojila jen dřevěnou naběračkou.  (Autor: Blesk)
Autor: evak, ČTK - 
15. února 2011
17:59

Když se Malajsijec Tambun Gediu o víkendu vydal na lov veverek do džungle nedaleko jeho vesnice, nepočítal s tím, že se někdo pokusí ulovit jeho. Vrhl se na něj téměř metrák těžký tygr. Muž by se sám neubránil. Na pomoc přiběhla jeho manželka, která se vyzbrojila naběračkou. Šelmu zahnala.

V malajsijském státě Perak se o víkendu málem udála tragédie. Nebýt neohrožené manželky, už by byl nejspíš Tambun Gediu po smrti. Ten se totiž vydal o víkendu jako obvykle na lov veverek. V džungli blízko vesnice, kde manželé žijí, potkal tygra.

Tambun Gediu instinktivně reagoval skokem na strom, tygr se ale na něj stihl vrhnout a zaryl do Tambunových nohou drápy. Muž se snažil bránit pěstmi do tlamy, ale to šelmu jen víc rozběsnilo. Začal do muže kousat, tak se mu Malajsijec snažil držet čelisti od sebe. Přitom se neustále snažil hlasitě dovolat pomoci.

Žena vyrazila na pomoc pouze s naběračkou

Jeho volání zaslechla až do vesnice Tambunova manželka. Ani chvíli naváhala a běžela na pomoc svému muži. Ve spěchu popadla pouze dřevěnou naběračku, kterou hodlala použít jako zbraň. Když doběhla na místo, kde na stromě visel Tambun s rozvášněným tygrem pod sebou, začala velikou šelmu mlátit do hlavy. Tygra ženina nebojácnost překvapila a dál se na úprk.

Žena se ke statečnému činu nevajádřila, ale Malajsijec se nyní svou ženou pyšní a k médiím je sdílnější. "Měl jsem strach. Zkusil jsem ho vší silou praštit do tlamy, ale nepomohlo to. Bojoval jsem s ním, snažil jsem se držet jeho čelisti dál od sebe, ale nezvládl bych to, kdyby mi nepřiběhla na pomoc manželka," řekl novinám New Straits Times.

palko1961 ( 15. února 2011 20:50 )

jsou hodni ale nesmite je na.rat, hlavne ve volne prirode.

Zobrazit celou diskusi