Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Berlusconi míří před soud za sex s nezletilou

Autor: ČTK, ap - 
15. února 2011
13:51

Italskému premiérovi přijde jeho náklonnost k mladým a povolným děvčátkům možná hezky draho. Italský soud v Miláně v úterý rozhodl o zahájení zkráceného procesu proti italskému premiérovi Silviu Berlusconimu kvůli podezření z placeného sexu s nezletilou dívkou a z pokusu tento vztah utajit.

Datum jednání stanovil na 6. dubna, uvedla agentura AP. Berlusconi jakoukoliv svou vinu v tomto směru popírá. Italská prokuratura o zahájení urychleného procesu proti Berlusconimu požádala minulý týden. Žádost o urychlený proces je zrychlená procedura, která vychází z principu, že důkaz je zřejmý.

A zase ten Mubarak

Záležitost s nezletilou Maročankou přezdívanou Ruby, podle které si média aféru překřtily na Rubygate, plní stránky tisku již týdny. Šéf italské vlády je v této věci vyšetřován od 21. prosince. Je podezřelý, že měl s Ruby placený sex minulý rok, tedy v době, kdy byla teprve sedmnáctiletá. Dále čelí obvinění, že zneužil své pravomoci, když se zasadil o její propuštění. Ruby byla zadržena za údajnou krádež.


Právníci Silvia Berlusconiho však obhajují tezi, že premiér zasáhl ve prospěch Ruby proto, že byl přesvědčen, že jde o neteř tehdejšího egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Údajně chtěl přispět k zachování dobrých vztahů mezi oběma zeměmi.
Proti Berlusonimu bylo již vedeno několik procesů, tento je však první, který se týká jeho osobního života.

Jde do tuhého

V současné době premiér čelí obvinění z uplácení svědka v takzvaném případu Mills, dále obvinění z daňových úniků v případu Mediaset a ze zneužití důvěry v případu Mediatrade.

Další tři procesy byly zmrazeny loni na jaře, kdy byl přijat zákon zaručující mu imunitu na 18 měsíců. Tento zákon byl 13. ledna částečně zrušen a Berlusconi teď musí případ od případu vždy zdůvodňovat svou nepřítomnost u soudu takzvanou legitimní překážkou vyplývající z jeho funkce.

krucipisek1 ( 16. února 2011 08:56 )

bobou, co se certìs, kdyz nevìs ani jestli je to pravda nebo Berlusconi si jen na neco hraje...a to by jsi koukal jak je to s politikou vse propojenè...

bobou ( 16. února 2011 06:54 )

Co s tím mají společného levičáci? Oni mu snad ty "děvčátka" naháněli do postele? Tohle snad s politikou nemá nic společného! Tohle je o tom, že Berlusconi je úchyl! Nebo si na něj hraje, aby si všichni mysleli, jaký je to nadsamec! Možná by jste se měli zeptat Topola a jeho paničky, ti pokud vím měli tu čest u něj trávit dovolenou.

letajici_svec2 ( 15. února 2011 16:13 )

je asi jediny ostatni jsou svetci

krucipisek1 ( 15. února 2011 15:43 )

..i kdyz, ty "holciny" se moznà ani nestezujì, ale levicàci uz nevì jak se zbavit a znicit Berlusconi..

siroky11 ( 15. února 2011 14:08 )

i ty "čubky" , co si dnes hrají na zneužité chudinky! Dělali to dobrovolně a pro peníze. Tak na co si dnes stěžují? Samozřejmě že Berlusconi měl mít více rozumu. Ale proč nevyužít šanci, když se mu ty mladé "ku.rvi.čky" vnucovaly?

Zobrazit celou diskusi