Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zázrak! Američanka porodila vlastní vnouče!

Babička porodila své dceři syna, tedy sobě vnuka
Babička porodila své dceři syna, tedy sobě vnuka  (Autor: profimedia.cz, reprofoto Chicago Tribune)
Autor: INT, pf, šim - 
14. února 2011
07:05

Moderní medicína dokáže uvést lidi do opravdu pozoruhodných situací. Třebaže náhradní mateřství není už samo o sobě nic neobvyklého, zrození z Chicaga na sebe upoutalo velkou pozornost – Kristine Casey (61) si totiž porodila vnuka, protože se stala náhradní matkou pro svou dceru. A pocity to prý byly nepopsatelné!

Rodit v jednašedesáti letech je mimořádné už samo o sobě. Dosud nejstarší matka ve státě Illinois, Kristine Casey (61) se zapsala do soudobých dějin porodnictví ale i tím, že jako náhradní matka dala život synovi vlastní dcery.

Sara Connell (35) se roky marně pokoušela přijít do jiného stavu, a proto spolu s manželem nechali již uměle oplodněným vajíčkem otěhotnět Sařinu matku. Lékařka Susan Graber z nemocnice Memorial, která na porod dohlížela řekla, že lékařské zákroky nedoprovázely žádné komplikace.

„Samotný porod jsem hluboce prožívala,“ dodala. Silný emocionální zážitek si odnesla samozřejmě celá rodina. „Když začalo miminko brečet, nemohla jsem se udržet! Takový zázrak,“ svěřila se šťastná Kristine – matka »vlastního« vnuka Kristine.

Ačkoli jsou podle odborníků porody u žen, které již prodělaly menopauzu, méně obvyklé, díky rozvoji lékařských metod lze očekávat jejich postupné šíření. Čerstvá matka, která se stala zároveň i babičkou, se nyní chystá na to, jak bude poněkud neobvyklou skutečnost vysvětlovat svému okolí.

jakub-moravec ( 27. února 2011 01:46 )

Nechápu proč by nemohla mít 15-ti letá slečna pětasedmdesátiletou mámu? Máma je vždy máma a na věku nemůže nikdy záležet.Vždy záleží jen na vztahu a lázce k mamince.

e.44 ( 14. února 2011 10:51 )

Příroda ví, proč omezila věk ženy, kdy může normálně počít a porodit. Která patnáctiletá slečna (či chlapec) by chtěla mít pětasedmdesátiletou mámu. Ten "zázrak", popisovaný v článku je ještě ospravedlnitelný. Dítě budou vychovávat jeho skuteční rodiče. A když už věda něco takového dokáže, tak proč toho v takových případech nevyužít. Ale když si žena vzpomene, že by chtěla dítě po té, co jí dotikaj biologické hodiny, tak už by měla mít smůlu. Měla na dítě myslet dřív.

jakub-moravec ( 14. února 2011 08:29 )

aby i chlapi mohli mít děti. Jak my k tomu příjdem, žena po šedesátce si klidně může porodit miminko a my chlapi jen k tomu musíme přihlížet

Zobrazit celou diskusi