Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka s dcerou zahynuly kvůli hrnci rýže

Monika a Dominika se vydaly k babičce s večeří. Zkratka přes čtyřproudovou silnici je stála život
Monika a Dominika se vydaly k babičce s večeří. Zkratka přes čtyřproudovou silnici je stála život  (Autor: Nový čas)
Autor: evak, Čas.sk - 
12. února 2011
17:32

Monika (†32) s dcerkou Dominikou (†11) zahynuly ve čtvrtek večer v Trenčíně na Slovensku, když vběhly pod kola projíždějícímu automobilu. Babička, které dcera s vnučkou nesly večeři, se po oznámení policie zhroutila. Řidič automobilu skončil na psychiatrii.

Cesta, kterou si ten večer žena s dívkou vybraly pro návštěvu babičky, vede z Trenčína do Dubnice. Je neosvětlená a velmi frekventovaná. Denně si touto zkratkou usnadňuje život mnoho lidí a všichni musejí překonat železniční trať a čtyřproudovou silnici. Neštěstí na sebe nenechalo dlouho čekat.

Babička i otec zkolabovali

Babička na místo dorazila krátce po nehodě. Nikdy nezapomene na to, co viděla. Dvě bezvládná těla jejích nejmilovanějších blízkých. Po kolapsu ji musela odvézt záchranka. Když se smutnou zprávu dozvěděl otec rodiny, neunesl to a musel být také převezen do nemocnice.

Smutek padl i na školu pro nadané děti, kam Dominika chodila. "Byla šikovná, inteligentní, tichá, vždy usměvavá a učila se výborně. Navíc byla velmi hezká a chtěla se stát modelkou," vzpomínala se slzami v očích její třídní učitelka.

Dominika s matkou měly krásný vztah. Holčička byla jedináček a maminka pro ni byla nejlepší kamarádka. Všude chodily spolu a výborně si rozuměly.

Pomoc se dostavila rychle, ale už bylo pozdě

Náraz neměly šanci přežít. Před příjezdem sanitky se pokoušeli ženu s dívkou oživit lékaři, kteří byli zrovna mimo službu a bydleli nedaleko. Ani rychlá první pomoc však obětem nemohla pomoci. Utrpěly vnitřní zranění neslučitelná se životem.

Řidič je na psychiatrii

Řidič Jaroslav F (34) se po nehodě psychicky zhroutil a skončil na psychiatrii. Testy prokázaly, že před jízdou nepožil alkohol. Jakou rychlostí jel, zatím není známo. Jeho přátelé ale říkají, že byl zkušený řidič a měl najeto tisíce kilometrů. V rychlé jízdě se také nevyžíval. Srážce se ale nemohl vyhnout, jelikož v protisměru jel kamion.

Tragédii šlo předejít

Město prý už dlouho slibuje podchod či nadchod, zatím se ale nic nezačalo stavit. Dominičině babičce se vháněly se slzy do očí, když si připustila, že kdyby představitelé města dodrželi své sliby, dalo se této tragédii předejít.

simamach ( 13. února 2011 23:24 )

Já jsem holčička. Ale ty budeš mít velké mindráky.

bara ( 13. února 2011 21:17 )

...a hladověla, že? )))

bara ( 13. února 2011 21:16 )

jestli chceš, já tě založím. Až vyhraju ))

bara ( 13. února 2011 21:12 )

dobrotko, někdy se tady řeči vedou on line, takže nač se zdržovat v nějakém vyhledávači? myslím si, že mnozí tady vědí o různých věcech dost. Ono se to i pozná, když píšeš o něčem, jestli o tom něco skutečně víš, nebo jestli sis to jen někde přečetla .-)) zdravím a přeju hezký den

bara ( 13. února 2011 21:07 )

no, právě..

Zobrazit celou diskusi