Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pojedu najít své dcery, rozhodla se matka

Autor: jos, evakk - 
12. února 2011
17:04

Matka dvou švýcarských děvčátek Irina Schepp (44) se rozhodla, že pojede na Korsiku a ukáže kriminalistům, kde s manželem Mathiasem (†43) kdysi trávili dovolenou. Kriminalisté věří, že tak najdou unesenou Alessiu a Liviu (obě 6 let). Šance, že dívky budou živé, je ale mizivá.

Matthias Schepp unesl dvojčata koncem ledna, před rozvodem. Odjel s nimi ze švýcarské obce Saint-Sulpice, projel Francii až do Marseille a nakonec dorazil do Itálie. Tam 3. února spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Na své cestě zaslal 1. února z Toulonu na jihovýchodě Francie dopis své ženě Irině. „Odpočívají v pokoji, netrpěly, nemějte strach,“ stálo v dopise, který ve čtvrtek obdržela jejich matka Irina.

Ta se nyní rozhodla, že pojede na Korsiku a provede kriminalisty místy, kde kdysi šťastná rodina trávila dovolenou. Nyní to ale bude zřejmě cesta hrůzy. A maličké naděje...

"Přítomnost matky by nám umožnila navštívit všechna místa, kde rodina pobývala během prázdnin před několika lety," řekl pro agenturu AFP jeden z vyšetřovatelů.

Kde je navigace?

Mezitím italští policisté hledají navigační zařízení, které zmizelo z Matthiasova vozu. Věří, že když ho najdou, pomůže jim to lépe zmapovat jeho cestu.

Kriminalisté také musí prověřit svědectví z italského města Ascoli. Zde byli Matthias a jeho dcery podle svědků viděni. Z tohoto kraje pochází jejich matka. Nepatrná naděje, že dívky budou někde nalezeny živé, tedy stále existuje...

alumno ( 13. února 2011 12:45 )

Také si myslím. Ještě existuje šance, že je někde zavřel (např. ve sklepě nějaké chaty, kde byli kdysi na dovolené) a nechal je tam. I když je mnohem pravděpodobnější, že je otrávil a hodil přes palubu, takže se už nenajdou ani jejich tělíčka.

alumno ( 13. února 2011 12:43 )

souhlasím s dobrotkou, někteří lidí jako by snad ani neměli srdce - o mozku je zbytečné mluvit

anasyi ( 13. února 2011 12:18 )

dobrotka,je zajimave,ze ty nepripoustis jiny nazor od nikoho

zamlzena ( 13. února 2011 10:25 )

musíte počítat se vším. jak je možné,že nevěděla, že má psychicky ujetého manžela?

dobrotka ( 13. února 2011 01:38 )

pitkine, vis, kdyby spachal sebevrazdu jenom ten chlap bez toho, ze by usmrtil ty dcerky, tak si tady ironizuj a zvastej co chces. Takhle je to ale hodne ubohy.

Zobrazit celou diskusi