Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Holčičky netrpěly, píše jejich otec ze záhrobí

Autor: INT, šim, ČTK, koj - 
11. února 2011
08:45

Naděje matky Iriny (44), že uvidí svoje dcery Alessii a Livii (6) ještě někdy živé, se rozplynula. Otec švýcarských dvojčat ohlásil jejich smrt  v dopise, který zanechal před sebevraždou. „Nemějte strach, netrpěly, teď odpočívají v pokoji," napsal Matthias Schepp (†44).


 

 

Matthias Schepp unesl dvojčata koncem ledna, před rozvodem. Odjel s nimi ze švýcarské obce Saint-Sulpice, projel Francii až do Marseille a nakonec dorazil do Itálie. Tam 3. února spáchal sebevraždu skokem pod vlak. Na své cestě zaslal 1. února z Toulonu na jihovýchodě Francie dopis své ženě Irině.

Odpočívají v pokoji, netrpěly, nemějte strach,“ stálo v dopise, který ve čtvrtek obdržela Irina Schepp, matka holčiček. Písmo svého muže bezpečně poznala. V dopise  jasně ohlásil svůj záměr zabít děti a pak skoncovat s vlastním životem. Dopis, jenž je zároveň jakousi závětí, podle listu paradoxně ustanovuje univerzálními dědici jeho dcery a není v něm zmínky o dalších příbuzných.

Podle francouzského deníku Le Parisien tuto informaci policie neposkytla veřejnosti dříve z toho důvodu, aby neodradila případné svědky, kteří by mohli při pátrání pomoci.

Dívky otrávil jedem?!

Policie na pevném disku Scheppova počítače našla údaje o tom, že si jejich otec před cestou, která byla pečlivě naplánována, zjišťoval účinky nejrůznějších jedů! Otrávil je? Právě s touto možností pracuje policie v první řadě.

Poslední stopa holčiček vedla na trajekt z francouzské Marseille na Korsiku. Policii se ozvali svědci, kteří holčičky s otcem viděli. Vypověděli dokonce, že slyšeli dívky v kajutě plakat. Co se dělo za jejími dveřmi? Kam se ale poděla těla dívenek? Matthias je nejspíše hodil v noci z lodi do moře. Svědci totiž policii ohlásili, že v korsickém přístavu viděli muže už bez děvčátek.

Rodina Alessie a Livie doufala, že Matthias dal dívky někomu na hlídání a zaplatil mu za to. Na cestě totiž vybral z bankomatu asi 5000 euro. Před pár dny ovšem policie Irině předala několik obálek, v nichž peníze byly.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kacota ( 11. února 2011 22:43 )

dakujem ... nechajte ho...len si sama sebe privolávate jeho pozornost

anasyi ( 11. února 2011 21:27 )

svec,mam stejny nazor jako ty

dobrotka ( 11. února 2011 20:03 )

je videt, ze nejsi znala. To je zdejsi folklor

mary28 ( 11. února 2011 19:40 )

Nic mi po tom sice není a pravděpodobně mi to i jemně naznačíte, ale už několikrát jsem si všimla, že bezdůvodně napadáte nick kacota čím si vysloužila takový zájem? Pro neshodu názorů to nespíš nebude, protože ta se dá vyjádřit i slušne, nebo ne?

queenja ( 11. února 2011 18:21 )

lysohlávek, nežer tolik lysohlávek, chováš se pak, jako magor...

Zobrazit celou diskusi