Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah Mirca (†10) zneužil, pak zabil

Policisté pátrali po Mircovi od loňského září. Tělo chlapce nakonec našli na odlehlém místě v lese, několik desítek kilometrů od jeho domova
Policisté pátrali po Mircovi od loňského září. Tělo chlapce nakonec našli na odlehlém místě v lese, několik desítek kilometrů od jeho domova  (Autor: Reuters)
Autor: INT, rvs, Kšim - 
28. ledna 2011
14:13

Smrt chlapce Mirca (†10) je téměř vyřešena. Ve čtvrtek vydal soudce zatykač na pětačtyřicetiletého otce dvou dětí Olafa H. Policisté jsou přesvědčeni, že Mirca nejdříve zneužil a pak zabil. Hlavním motivem byla podle policejních psychologů touha chlapce ponížit.

Pachatel v průběhu výslechu řekl, že byl osudný den, 3. září loňského roku, v pracovním stresu. Zhroutil se prý po neshodě se svým šéfem a bezcílně jezdil v autě. Okolo 22. hodiny náhodou potkal Mirca. Nešlo o plánovaný čin, chlapec byl náhodnou obětí.

mirco mirco | Reuters

Olaf H. předjel chlapce ve svém černém Volkswagenu Passat, naložil ho a odvezl. Podle policistů motiv činu souvisel se sexuálním násilím. "Muž se pokoušel chlapce sexuálně zneužít a pak mu došlo, že ho nemůže pustit domů, aby čin neprozradil," řekl šéf zvláštního policejního vyšetřovacího týmu Ingo Thiel. Hlavním motivem hrůzného činu Olafa H. byla podle psychologů snaha o chlapcovo ponížení, sex byl vedlejší.

Olaf H. byl usvědčen díky jedné z největších policejních akcí v novodobé německé historii, při které bylo vyslechnuto několik stovek lidí. Ve středu našla policie na odlehlém místě v lese chlapcovo tělo. Vrah byl usvědčen díky rozborům vzorků DNA. Olaf H. se nakonec během výslechu k činu přiznal. Důležitou stopou bylo i vrahovo auto, do kterého v září svědci viděli chlapce nastoupit. Aby se usvědčujícího důkazu zbavil, pachatel se ho snažil prodat do Lucemburska.

Nikdo, kdo Olafa H. znal, by nečekal, že je podobné zrůdnosti schopen. Je podruhé ženatý a vychovává dvě děti - tříletou dceru a třináctiletého syna, kterého má z prvního manželství. Lidé z jeho okolí ho znají jako milého a bezproblémového souseda a spořádaného otce rodiny. Nyní stane před soudem za vraždu.

sabartnok ( 29. ledna 2011 13:10 )

křik slyšely nejen jeptišky, ale i další svědci, přímo z toho pole. Také si myslím, že ho do auta nabral dřív než ve 22 hod. Dostal padáka a auto měl jako služební jen do konce září. V autě byla nalezena vlákna z oblečení Mirca a DNA vraha na Mircově oblečení. Je to od pohledu zmetek slizkej jak had. Divím se, že Mirco šel do auta bez boje. Kdyby ho tím kolem praštil a kop do koulí, stihl by ujet a řvát o pomoc. Je to šílený, řeknou jeho dětem, že je nemocný. Ale není. Je to zrůda odporná zvrhlá a měl by až do smrti pobíhat s rancem šutrů v kulaté kleci jak krysa.

aksima ( 28. ledna 2011 21:57 )

Grázl jeden... měl by dostat doživotí nebo by mohl posloužit na nějaké lékařské experimenty... a jako bonus bych mu ho ufikla... Chudáci rodiče

cert ( 28. ledna 2011 18:53 )

Jeptišky vypověděly, že slyšely chlapcův křik. Škoda, že zrovna pospíchaly do modlitebny.

Shelby16 ( 28. ledna 2011 18:27 )

Zobrazit celou diskusi