Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Doufám, že to prase dostanete, řekl vrah Mirca policii

Autor: INT, šim, Kjaj - 
28. ledna 2011
10:38

146 dní byl nezvěstný desetiletý německý hošík Mirco. 146 dní jeho rodiče doufali, že se se svým synkem ve zdraví shledají. Nestane se tak. Policie našla ve středu jeho tělo. Kdo ho zabil a proč? Policii se doznal Olaf H. (45). Po celou dobu s ní ale hrál nechutnou hru. "Doufám, že to prase dostanete," řekl do očí jednomu z policistů.

Policie muže dopadla ve středu, když se chystal prodat své auto do Lucemburska. Právě auto bylo zásadní stopou v případu. Do něj svědci totiž viděli malého chlapce 3. září loňského roku nastoupit.

Muž byl okamžitě zatčen a po několika hodinách policisty dovedl na místo, kde našli chlapcovo tělo. Bylo to kousek za městem Wachtendonk, které je od místa Mircova bydliště vzdáleno jen pár desítek kilometrů, na odlehlém místě v lese.

Kdo je Olaf H.?

Vypadá jako spořádaný otec běžné německé rodiny. Olaf H. je podruhé ženatý, jeho druhá žena je o téměř 20 let mladší než on. Spolu mají tříletou dceru. Žije s nimi ještě starší syn (13), kterého má Olaf z prvního manželství.

Obyvatelé města muže popisují jako přátelského. Se ženou Michaelou se prý často chodili bavit mezi lidi. „Jsem naprosto šokován. Byl to takový milý soused,“ řekl německému deníku Bild jeden z tamních obyvatel.

Sousedem Olafa H. je také jeden z policistů vyšetřujících případ zmizelého Mirca. „Představte si, že jsem se s ním dal jednou do řeči a on mi řekl: Doufám, že to prase dostanete,“ vzpomíná policista.

Proč vraždil?

Policie stále zjišťuje motiv, proč musel chlapec zemřít. Jednou z velice pravděpodobných vyšetřovací verzí je to, že šlo o sexuálně motivovanou vraždu.

Co vedlo otce dvou dětí k tomu, aby zabil dítě? "Takoví lidé trpí většinou pocitem méněcennosti z velkého selhání, ať už profesního, osobního či sexuálního a partnerského. Nemají sílu se realizovat v těchto oblastech, jako kompenzaci se pak uchýlí k násilnému činu," řekl německému deníku Bild policejní psycholog.

 

kacota ( 28. ledna 2011 21:01 )

http://www.bild.de/BILD/news/2011/01/28/mirco-grefrath-polizei-motiv/taeter-olaf-schwalmtal-stress.h tml mal 3 deti a bol tretí krát ženatý...zase zle preložené

letajici_svec2 ( 28. ledna 2011 14:09 )

ze pachatel v pripade A. udela nejakou fatalni chybu (zase tak chytry byt nemuze) Tenhle zrejmne pri sve nadutosti prestal byt ostrazity, misto aby auto nechal nejak "dozit" tak uvizl hloupe v policejni siti. Je mi lito i tech jeho deti, nebot budou zit se stigmatem, ze jejich otec byl sprosty vrah. Je to hnus..doufam ze uz brzy budem vedet o A. vice

Lucio1 ( 28. ledna 2011 13:57 )

Hlavně, že nám to psycholog vysvětlil,kdyby měl každý z podobných příčin vraždit to by to vypadalo.,takový úchyl patří ke zdi a odstřelit.

juklicek ( 28. ledna 2011 12:38 )

err. homosexuální pedofilní úchylové

anelam ( 28. ledna 2011 12:27 )

Nebo pedofil?

Zobrazit celou diskusi