Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

České smetánce zatrhli mejdan roku v Tatrách

Autor: ap, Krvs - 
25. ledna 2011
21:14

Soukromé tryskáče, nejdražší šampaňské, kožichy v hodnotách ročního platu průměrného Čecha. To vše mělo být vidět na srazu české a slovenské smetánky v Tatrách. Na začátku února chtěla totiž mocná investiční skupina J&T uskutečnit už druhý turnaj v koňském zimním póle na Štrbském plese. Jenže ouha, ochranáři přírody tentokrát setkání milovníků luxusu překazili..

Minulý ročník se přitom tak vydařil. Na zamrzlé ploše Štrbského plesa bylo živo. Jezdci proháněli koně, paničky dávaly na obdiv své luxusní kožichy a zahřívaly se ve vyhřívaných stanech vývarem za 600 korun. O to všechno nyní přijdou.

Ochránci přírody rozzuřili pořadatele

Zasáhli ochránci přírody a na základě jejich stížnosti musela být monstrózní akce zrušena. Slovenští pořadatelé zuří. "Stali jsme se obětí boje ochránců přírody se státem. Nešlo vůbec o pólo," uvedl Peter Godánayi, z 1. Polo klubu Bratislava, které bylo hlavním organizátorem zrušeného turnaje. Toto rozhodnutí tak podle pořadatelů připraví množství lidí o jedinečný sportovně-společenský zážitek.


Nepovolaným vstup zakázán

Je tomu tak doopravdy? Zatímco smetánka si při loňském premiérovém turnaji libovala v luxusu, ostatní lidé neměli šanci ani shlédnout jednotlivé zápasy. Celý prostor byl totiž obehnán zátarasy a střežen nekompromisní ochrankou.

Setkání se minulý rok zúčastnila vybraná společnost. Nechyběl Marek Dalík, vlivný lobbista energetického gigantu ČEZ Vladimír Johanes, miliardář Radovan Vítek či Paroubkův kamarád Jan Kočka. Ano, pořadatelé mají pravdu. Zákaz akce skutečně připravil mnoho lidí o jedinečný sportovně-společenský zážitek.


tonyno ( 27. ledna 2011 12:14 )

anelam ( 27. ledna 2011 11:37 )

K tvým všem příspěvkům všude - nemám výhrady

anelam ( 27. ledna 2011 11:35 )

komin ( 26. ledna 2011 17:50 )

DAVA POLITIKUM OSOBNE CERNE PENIZE Z CEZU - TO MUZE DELAT V CECHACH - NEMUSI KVULI TOMU JEZDIT AZ DO TATER

gogo ( 26. ledna 2011 17:30 )

To jsou spojené nádoby.... A můžete mi napsat že závidím. Nemám nic proti těm bohatým, kteří svého majteku dosáhli svojí chytrostí (ne chytračením), svojí hlavou či poctivým a odvážným podnikáním (včetně slušného zacházení se zaměstnanci s absencí na černo zaměstnávaných a ponižovaných Ukrajinců a dalších atd.). Ale velmi se obávám že takových je v české smetánce jako šafránu....

Zobrazit celou diskusi