Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zraněná herečka Fialová musí na operaci!

Autor: INT, šim, koj - 
25. ledna 2011
12:25

Herečku Zuzanu Fialovou (36), která byla zraněna při atentátu na moskevském letišti Domodědovo, budou lékaři dnes (v úterý) operovat. Musí jí odstranit z těla šrapnely, které se jí zasekly pod žebro.

"Vůbec nevím, co se se mnou děje, právě mě zašívají na sále. Není to tak hrozné. Ostatní na tom byli hůř. Jsem ráda za to, jak jsem dopadla," řekla v pondělí večer Blesk.cz roztřeseným hlasem Fialová. "Ani vám přesně nedokážu říct, co mně je," dodala herečka.

Je na JIPce a musí ji operovat

Zuzanu ihned po výbuchu dopravili do nemocnice číslo 64 na jihozápadě Moskvy.Stav slovenské herečky je zřejmě vážnější, než to původně vypadalo. Zuzana Fialová je na jednotce intenzivní péče. "Zranění jsou středně vážná," řekla serveru Čas.sk mluvčí moskevské nemocnice. Podle ošetřující lékařky je Fialová při vědomí a dokonce už přijala jednu návštěvu.

Herečka noc strávila se šrapnelem v těle. Nyní ji čeká operace, při které ho lékaři budou muset z těla vyjmout. V nemocnici si pak pobude nejméně deset dní. Pro slovenský server Aktualne.sk to řekla sestra herce Ľuboše Kostelného Alexandra Doneva, která také byla v bezprostřední blízkosti výbuchu.

Vybírali z bankomatu těsně vedle atentátnice

Trojice si do Moskvy letěla užít pár dnů, chtěli tam oslavit Alexandřiny narozeniny, jít do divadla na světoznámé představení. Do Moskvy přiletěli v pondělí po poledni z Vídně. Po příletu byli odbaveni a vešli do haly.

Tam se zdrželi, protože se zastavili u stánku se zmrzlinou. Také si hned na letišti chtěli proměnit peníze. První bankomat ale nefungoval, tak šli zkusit další. Alexandra stála v tom momentě vedle Kostelného, který peníze vybíral, Zuzana z druhé strany. Vtom se ozvalo: „Všichni zemřete!“ a přišel výbuch.

Fialová měla bundu promáčenou krví a kusy těl ve vlasech

Tlaková vlna výbuchu všechny tři smetla k zemi. Podle výpovědi Alexandry byla všude tma a několik sekund naprosté ticho. Až potom se začal ozývat nářek zraněných lidí. Zuzana Fialová prý měla celou bundu promáčenou krví. Ve vlasech se jí zachytily kusy těl, které exploze rozmetala po hale.

„Zuzka byla v šoku. Když jsem viděla, že má v hlavě kusy těla a mozku jedné z obětí, vytrhla jsem jí je i s vlasy. Vůbec nevnímala bolest. Chtěla jsem, aby se její stav ještě nezhoršil, když si v šoku uvědomí, co má na hlavě,“ řekla pro Aktualne.sk Kostelného sestra Alexandra, která se jako první po explozi vzpamatovala a svého bratra i Fialovou se snažila odtáhnout co nejdále. „Uvědomila jsem si, že naší smrti zabránila jen náhoda, která si svoji daň vybrala mezi lidmi, stojícími mezi námi a centrem výbuchu,“ řekla pro Aktualne.sk s tím, že podle jejího odhadu nestáli od místa exploze dále než pět metrů.

Zuzana Fialová měla podle Kostelného sestry poraněnou také nohu, střepiny jí uvízly také v pravém boku. Ľuboš Kostelný byl také zraněný na noze. Alexandra vyvázla bez škrábnutí. Kusy železa, které vystřelily z nálože, se jí zabodly do kožené kabely a do vysokých bot. Fialovou odvezli do nemocnice, Kostelného po ošetření zdravotníci propustili. Společně se sestrou odjeli na slovenskou ambasádu v Moskvě, která by měla zajistit jejich převoz domů.

Rusové: Za útokem stojí separatiské z Kavkazu

Radikál Doka Umarov by podle Rusů mohl stát za teroristickým útokem na letiště Domoděvo Radikál Doka Umarov by podle Rusů mohl stát za teroristickým útokem na letiště Domoděvo | youtube.com

Rusové se domnívají, že za útokem na letiště Domoděvo stojí samozvaný kavkazský emír Doku Umarov. Ten se přihlásil i k loňským atentátům v moskevském metru, při kterých dvě atentátnice zabily 40 lidí. Umarov chce na jihu Ruska vytvořit islámský stát. K útoku na letiště Domoděvo se ale zatím nikdo nepřihlásil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

akrapaz ( 25. ledna 2011 17:30 )

Kreténi sa najdú všude. Prajem Zuzanke, aby sa brzo uzdravila - je to vynikající herečka!

kacota ( 25. ledna 2011 16:21 )

fakt máš pravdu...že to niekoho baví...robiť takéto p...ny

zirafa ( 25. ledna 2011 15:31 )

kudlanka, já se jen pozastavila nad tím, jak to je napsáno.... já jsem si po přečtení té věty představila, jak ji šijí a ona drží v ruce telefon....a ta představa mi přišla poněkud divná.....

jeden ( 25. ledna 2011 15:10 )

Evita je to jednoduche. Poznas diskusnu brigadu zo Sumracnej? Diskuterov platenych zo Smeru? Tak to je ich praca. Na Fialovu kydaju pretoze sa zapojila do predvolebnej kampane aby sa tito ***i zlodejski, cerveni znovu nedostali k moci. Tie iste prispevky ktore vidis tu, mozes vidiet aj na sme.sk a podla nickov je to uplne jasne.

street ( 25. ledna 2011 14:30 )

...sväta pravda

Zobrazit celou diskusi