Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čech se řítil alpským tunelem 195 km/h, vzali mu řidičák

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: INT, mivr, ČTK - 
23. ledna 2011
13:25

Další blázen za volantem! Devětadvacetiletý Čech se o víkendu řítil švýcarským tunelem San Bernardino zběsilou rychlostí. Místo, aby jel povolenou rychlostí 80 kilometrů v hodině, radar mu zaznamenal neuvěřitelných 195 km/h! Místní policie se s ním vůbec nepárala!

Usvědčil ho automatický radar v šest a půl kilometru dlouhém tunelu na dálnici A13 ve švýcarském kantonu Graubünden. Kromě toho, že mu byl odebrán řidičský průkaz, musel ještě děvětadvacetiletý řidič zaplatit pět tisíc švýcarských franků (přes devadesát tisíc korun) jako zálohu na případnou úhradu hmotných i nemateriálních škod, mimo jiné za další právní řízení související s tímto případem.

Pokuta bude pravděpodobně mnohem vyšší. Ve Švýcarsku se totiž počítá z celkové výše příjmu a hodnoty majetku řidiče. V poslední době je to další případ, kdy zahraniční policisté potrestali českého piráta silnic.

Další případ

Počátkem ledna Rakušané zastavili o tři roky staršího Čecha, který uháněl na dálnici v Tyrolsku rychlostí 196 kilometrů v hodině, zatímco povolená byla stovka. I on tehdy přišel o svůj řidičský průkaz a musel zaplatit kauci tisíc eur (asi pětadvacet tisíc korun).

Rakouská policie zároveň případ předala příslušnému úřadu oblastní správy. Podle obecné praxe takovým viníkům hrozí i dočasný zákaz řízení motorových vozidel na rakouském území.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

golf33 ( 24. ledna 2011 11:04 )

Tebe, ty blbečku bych já potkat chtěl, vypatlaná palice. Tebe typuju na starou plečku z bazaru, ospojlerovanou a načipovanou. Chci tě potkat, až budeš omotaný kolem stromu nebo sloupu na budeš hezky pomaličku chcípat v šílených bolestech. Pak můžeš vzpomínat na to, co jsi za vypatlané dementní hovado, idiote blbý. A hlavně ZABIJ SE SÁM, ať kvůli tobě nezemře někdo nevinný. A zabij se co nejdřív, ať inteligence národa stoupně o několik procent. Tebe na cestách potřebujeme, hňupe. Tvoje matka musí být určitě hrdá na to, co z ní vypadlo za dementa

derek ( 24. ledna 2011 00:27 )

Jen nás nechat jezdit ve formuli jedna a to by byl nějakej Schumacher jenom obyčejná německá nula.

barry3005 ( 23. ledna 2011 21:33 )

No tak radeji jezdi taxikem jestli jako ridic pises takove blbosti. Za prve ve Svycarsku nejsou dalnice stavene na vysoke rychlosti jako napr. v Nemecku. Za druhe, jelikoz nejsi konfrontovany vysokou rychlosti jako napr. nemecti ridici, tak na tuto rychlost nejsi vubec zvykly a tve reakce jsou uplne jine, nez kdyby jsi kazdy den jezdil po dalnici kde vsichni jedou rychleji jak 160km/h. A to je velmi casto videt na ridicich z vychodu, Rakouska a nebo jinych zemi. A za treti, jestlize je na ceste dana znacka omezujici rychlost, tak asi za tim stoji nejaky problem. Bud je ta cesta spatna a nebo to nedovoluje dopravni situace. To ty jako ridic nemuzes vubec poznat. A jestli nekdo misto 80km/h jede 195 km/h tak ta pokuta byla velmi nizka. Podle mne ale dostane jeste dozivotni zakaz jezdeni ve Svycarsku. Takze machrovani s ceskou poznavaci znackou se mu oplatilo

barry3005 ( 23. ledna 2011 21:25 )

Sorry kolik mas roku, ze takove blbosti pises. Mas jeste pubertu. Cesti ridici jedouci po Nemeckych dalnicich jsou znami, ze nezvladaji auto. Vy nejste na tyto rychlosti vubec zvykli. Jsem zvedav, co budes delat jak ti pri 200km/h vjede do tveho pruhu nakladni auto. Jestli tak myslis jak pises tak ti preji mnoho radosti. A na pripomenuti: v Nemecku je na dalnici doporucena rychlost 130km/h. Jestlize jedes rychleji a nekdo ti vjede do tveho pruhu, neses vetsi cast vinny a nebo dokonce celou, protoze jsi jel neprimerenou rychlosti a nezvladl auto. At se ti to libi nebo ne. A nemecka policie ma velmi rada ridice z vychodu .

franta168 ( 23. ledna 2011 20:53 )

Praha, Nuselský most, 5:30 ráno, víkend 175km/h - směrem z města Hradecká dálnice, 20 ráno, 200km/h na tempomat 3/4 cesty Německo - autobahn - tam to snad vodpálí každý - omezovač na 250...

Zobrazit celou diskusi