Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Postřelená kongresmanka už sama dýchá!

Autor: INT, šim - 
16. ledna 2011
15:21

Doslova zázračné zotavování americké kongresmanky, kterou minulý týden v arizonském Tusconu postřelil šílený střelec, pokračuje. Gabrielle Giffords (40), která utrpěla průstřel hlavy, už sama dýchá. Celá Amerika sleduje vývoj jejího stavu a o jejích pokrocích informuje dokonce sám prezident Barack Obama.

Gabrielle už nepotřebuje ventilátor. Ten byl odstaven. Pacientka už zvládá dýchání skrze tracheotomií zavedenou trubici sama. V neděli o tom informovala zpravodajská stanice CNN.

Lékaři tusconské univerzitní nemocnice také kongresmance zavedli sondu na přijímání potravy, takže už nemusí dostávat kapačky s výživou.

Stav postřelené političky s napětím sleduje celá Amerika. Když ve čtvrtek Gabrielle poprvé otevřela oči a pohnula rukou, radovala se z toho celá země. „Gabi otevřela oči, Gabi poprvé otevřela oči,“ nadšeně provolával americký prezident Obama v zaplněné aule University of Arizona.

„Ona ví, že jsme tady, že ji milujeme, a ví, že jí držíme palce,“ pronesl Obama, který u lůžka Giffords ve čtvrtek strávil asi  hodinu. Při těchto slovech všech 26 000 posluchačů začalo tleskat a Michelle Obama objala astronauta Marka Kellyho, manžela kongresmanky, který seděl vedle první dámy.

zirafa ( 16. ledna 2011 19:07 )

glumik, ty tady píšeš disertačku?

glumik ( 16. ledna 2011 16:12 )

Čest památce soudce Johna McCarthy Roll...

glumik ( 16. ledna 2011 15:58 )

...soudce John McCarthy Roll vynesl „předběžné opatření“ v případě „Spojené státy americké v. 333,520.00 dolarů v měně Spojených států a spol.“ ... http://www.shtfplan.com/headline-news/confirmed-were-literally-on-the-brink-of-catastrophic-c ollapse_01062011

glumik ( 16. ledna 2011 15:52 )

Anyone who knows the man's identity is asked to contact 911, 520-88-CRIME or the FBI at 520-791-6974. Read more: http://www.azcentral.com/news/articles/2011/01/09/20110109arizona-shooting-jared-loughner-associate. html#ixzz1BCRxOP00

glumik ( 16. ledna 2011 15:50 )

V 32 stránkovém podnětu na odmítnutí třetí stížnosti této skupiny CIA tvrdí, že nemá právní povinnost, podle zákona o administrativních procedurách, poskytovat veteránům informace o zdravotních účincích drog, a že „informování veteránů „stojí pouze na povinnosti vyplývající z běžných zákonů“. CIA tvrdí, že zákon, na kterém veteráni zakládají svůj požadavek na kompenzace zdravotních následků, vychází z regulací ministerstva obrany a armády, „které nemají závaznou působnost vztahující se na CIA“. A tvrdí, že ministerstvo obrany „nikdy nemělo v úmyslu, ani se nezavázalo poskytnout zdravotní péči účastníkům zkušebních programů“. Na základě tvrzení CIA, že americké ministerstvo obrany „nikdy nemělo v úmyslu, ani se nezavázalo poskytnout zdravotní péči účastníkům zkušebních programů“, je jasně vidět, že věděla o existenci těchto prostřednictvím „mysli kontrolovaných“ atentátníků, jako Loughner, takže se člověk musí divit, kolik dalších jich pobíhá venku, a co hůř, kdy udeří příště. Lze jen doufat, že dnes v Americe existuje nějaká „síla“, která je schopná zastavit šílenství, které nyní řádí, a dříve, než bude kdysi skvělá země ztracena, a doufáme, že se tak stane pro dobro světa co nejdříve.

Zobrazit celou diskusi