Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Peklo na diskotéce: V davu ušlapali tři dívky

Na přeplněné diskotéce vypukla panika, která změnila zábavný večer v noční můru. Ilustrační foto
Na přeplněné diskotéce vypukla panika, která změnila zábavný večer v noční můru. Ilustrační foto  (Autor: čtk)
Autor: ap - 
16. ledna 2011
10:16

Cesta za zábavou se změnila v děsivé peklo. Tři mladé dívky byly ušlapány a několik dalších mladých lidí bylo zraněno, poté co vypukla panika na jedné z nejoblíbenějších budapešťských diskoték.

Zábavní podnik West-Bank patří mezi oblíbená noční centra budapešťské mládeže. Každý víkend se zde baví stovky mladých lidí. Bohužel, páteční noc ukázala, že majitelé diskotéky zanedbali bezpečnostní opatření. Tři mladé dívky to stálo život.

V davu vypukla masová panika

Podle účastníků akce se v klubu strhla hromadná rvačka a zvěst, že někoho pobodali. Když se několikasethlavý dav snažil dostat k východu, ušlapal tři dívky. Dalších sedm až deset lidí bylo zraněno, někteří těžce.

Maďarský server stop.hu mluví prozatím potvrdil dvě mrtvé dívky ve věku 17 a 24 let. Z místa tragédie ale odváželi tři mrtvá těla. Účastníci diskotéky na internetových fórech diskutují o tom, že mrtvých může být víc. "Všichni padali jako domino. Myslel jsem, že zemřu," napsal jeden z účastníků akce.

Diskotéka byla nelegální

Podle názoru účastníků akce by k neštěstí nedošlo, kdyby majitel dodržoval předpisy. Záběry z místa dosvědčují, že na diskotéce bylo mnohem víc lidí než dovoluje kapacita podniku. "Byla tam děsná tlačenice, na diskotéce se nedalo pohnout," shodují se účastníci akce, že kapacita podniku byla o mnoho lidí překročena.

Policie po tragédii celou oblast neprodyšně uzavřela. "Po celý víkend budou probíhat výslechy svědků," uvedla mluvčí Katalin Horváthová. Podle ní bude předmětem vyšetřování i to, zda byly správně zabezpečeny nouzové východy. Podle informací maďarských médií navíc zábavní klub ztratil před časem povolení provozovat podobné akce. Právě kvůli nevyhovujícím prostorům.

olesja ( 16. ledna 2011 12:02 )

Je to smutné, ale drogy dělají své.

Zobrazit celou diskusi