Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rotvajler vyhozený z okna ochrnul

Autor: pak, Alena Sobotková - 
24. září 2008
16:05

AKTUALIZOVÁNO: Pes, kterého někdo vyhodil ze 3. patra domu v Mikulandské ulici v Praze 1, má ochrnuté obě přední nohy a poškozená játra. Není jisté, zda přežije.

Šestiletého rotvajlera vyhodil ve středu před sedmou ráno jeho majitelé z okna bytu ve 3. patře domu v pražské Mikulandské ulici. Podle sousedů a očitých svědků se jednalo o podezřelá individua, zřejmě feťáky.

Jak se tragické vyhození psa odehrálo Jak se tragické vyhození psa odehrálo | Infografika Blesk.cz


Podle našich informací majitel psa vyhodil z okna v košíku. "Ten chlap, co ho vyhazoval z okna, byl úplně sjetej. Křičel při tom ´tak tady ho máš´. Navíc se ještě s ostatníma spolubydlícíma porvali před domem," řekl Blesku.cz dělník, který pracoval na rekonstrukci protějšího domu. Viníka pak odvezla policie. Údajně mu naměřila dvě promile alkoholu v krvi.

Těžce potlučené zvíře pád přežilo, ale nedokáže se ani postavit. Majiteli za týrání zvířete hrozí až dvouleté vězení.

"Tento surový případ oznámili lidé na naši tísňovou linku," řekla Blesk.cz mluvčí městské policie Vilma Častová. Na místo strážníci ihned přivolali odchytovou službu. "Nebylo to vůbec jednoduché. Zraněné a vyděšené zvíře, jen se k němu někdo přiblížil, se chovalo agresivně," dodala Častová.

Po akutním ošetření v nejbližší veterinární ordinaci psa převezli do trojského psího útulku. "Pejsek má poraněnou i hlavu. Je hodně pomlácený a nemůže se zvednout. Právě teď provádí lékař rentgenová vyšetření. Zvíře zůstane u nás, majitel ho rozhodně zpět nedostane," řekl šéf útulku Václav Steinbauer s tím, že jde jednoznačně o případ týrání zvířete.