Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bakterie se začala šířit po hamburském festivalu

Autor: bali - 
4. června 2011
17:11

Němci stále usilovně hledají původ střevní nákazy, která zabila už 19 lidí. Podle institutu Roberta Kocha, který pátrá po původu onemocnění je nejpravděpodobnější, že se bakterie začala šířit po oslavách hamburského přístavu na začátku května.

Na proslulý Hafenfest dorazilo do německého přístavu přes jeden a půl milionu lidí. O týden později se nákaza rozjela a začali se objevovat první pacienti. Německému magazínu Focus se podařilo zjistit, že ohnisko nákazy na hamburských oslavách je v současnosti pro Institut Roberta Kocha nejpravděpodobnější hypotézou.

Odborníci ale stále zkoumají stopu, která je zavedla do restaurace v Lübecku, kde se bakterií nakazilo 17 lidí a jedna nemocná zemřela.

"Restaurace na vině není, ale řetězec dodavatelů nám může ukázat, jak se nemoc dostává do potravního řetězce," uvedl mikrobiolog Werner Solbach z univerzitní nemocnice v Lübecku. Právě Německo je nákazou nejvíce postižené.

Postižených je už dvanáct zemí

Infikovaných lidí je podle agentury DPA přes dva tisíce. V čtvrtek a pátek přibylo dalších dvě stě případů. V Česku zatím zdravotníci prověřovali deset případů, výskyt bakterie se ovšem potvrdil pouze u Američanky, která přicestovala z Německa.

drsnak ( 6. června 2011 17:37 )

Tak to se mýlíš. Bolševik jsem nikdy nebyl ale možná že jsem to napsal blbě. Měl jsem na mysli bordel v zemědělství a ne jako celek. A za tím si stojim protože jse tam právě lecos viděl. Projde tam kamaráde i to za co by tady zemědělcům málem sekali hlavy. Ale nevnucuju ti to a všimni si že ti ani nenadávám a snažím se s tebouý diskutovat slušně. A co tobě dalo právo mě takhle urážet?

barry3005 ( 5. června 2011 12:48 )

kdyby se to týkalo jeho rodiny tak by z toho byl státní problém. Proto on pro mne není źádným státnikem nějakého světového formátu. Spíše se jedná o provinčního politika, který chce být důležitý. Havel by určitě takové nesmysly nemluvil.

barry3005 ( 5. června 2011 12:45 )

Ty jsi typický bolševicko.komunistický primitivní idiot, kterému sověti vymazali mozek. Podívej se jak to u nich vypadá a potom začni kecat ty tvoje přiblblé nesmysly.i

drsnak ( 5. června 2011 11:04 )

jak to ti vyčůraní Němci nejdříve svedli na Španěly a jejich okurky. To je prostě národ parchantů a národem parchantů zůstane. To je jasný že je původ v Německu v tom jejich bordelu. A myslim si že dobře vědí odkud to pochází jenom s tím nechtějí vylézt na světlo aby nedopadli jako Španělští okurkáři kteří jsou někde až před krachem.

zamlzena ( 5. června 2011 09:38 )

alepotrvainy byly kontaminovány v Německu / možná při překládce a je to rozptýleno mezi různé druhy potravina, takže nedohledatelné a taky bude možná více bakterií,které jsou umělě vyrobeny a jsou to mutanti těch běžnějších. Myslím,že to může být v pokrmech typu levnějšícho stravování, žádné drahé úpokrmy,ktreré jsou ležáky. Nejhorší by byla infikovaná voda.

Zobrazit celou diskusi