Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

John zůstává v křesle VV, funkci obhájil

John funkci obhájil a zůstává ve vedení strany
John funkci obhájil a zůstává ve vedení strany  (Autor: ČTK)
Autor: bali, ČTK - 
29. května 2011
11:21

Radek John svůj post ve vedení "véčkařů" obhájil. Při tajném hlasování po internetu, které se konalo v pondělí, získal největší podporu ve straně a zůstává i nadále hlavou strany. Proto, aby zůstal ve vedení hlasovalo 169 ze 192 přítomných, proti hlasovalo 21 delegátů, 2 se zdrželi.


Konference VV potvrdila v tajném hlasování Radka Johna v předsednickém křesle. Funkci obhájil v pondělní internetové volbě "véčkařů". Na sjezdu strany v Hradci Králové John hovořil o dalších postupech strany, ale i o splněných slibech.

Spolu s Johnem ve vedení strany zůstaly místopředsedkyně Karolína Peake a Kateřina Klasnová. Noví jsou tři místopředsedové - teplický zastupitel Tomáš Jarolím, olomoucká poslankyně Dagmar Navrátilová a starosta Litvínova a poslanec Milan Šťovíček.

Získají VV víc křesel nebo půjdou z kola ven

Věci veřejné nejsou spokojeni s počtem jejich ministrů ve vládě. Podle Víta Bárty jim koaliční smlouva uděluje 4 křesla. "Pokud to nedostaneme, tak už tuto vládu nepodporujme ani minutu," dodal Bárta.

Jednou z nových tváří, kterou by VV mohly nabídnout do vlády, je první místopředsedkyně strany a šéfka poslanců Karolína Peake. Vzhledem k deklarované prioritě VV, kterou je boj s korupcí, se strana může pokusit získat ministerstvo spravedlnosti, které teď vede Jiří Pospíšil z ODS. To by ale předpokládalo větší rošádu s křesly ve vládě.

Peake ale očekává, že se může stát i jiná věc. Trochu se obává toho, že ODS a TOP 09 budou chtít vyhodit Věci veřejné jako "špinavou" stranu zcela z vlády.

 

gevi ( 30. května 2011 11:18 )

Směšné a trapně nedůstojné je, když článek pojednává o VV, prezentovat zde Langera, Vondru a Kalouska. O nich se zde napíše a vy je sem zatahujete pro nedostatek věcných argumentů pro přesvědčivou obhajobu VV. Místo, abyste viděl reálné aféry, které se kolem VV omotávají, vymýšlíte zde další konspirační teorii o tom, že Langer (toho vůbec démonizujete) podplatí poslance VV. Je to pevná zodpovědná strana nebo parta lidí, kteří jsou natolik vzjemně neloajální, že se klidně zradí? Pokud by Langer těch osm poslanců ze strany plné zrádců (Kočí se už projevila a tu udělala tahle partička dokonce místopředsedkyní) získal, co by se stalo? Vy zřejmě myslíte, že by VV hlasovaly proti vládě a těch osm podplacených poslanců by hlasovalo pro udržení vlády? Ale pokud jste včera slyšel samotného Johna, řekl jasně, by reformy jsou naprosto nezbytené a tím naznačil, že VV by vládu podporovaly. Že zrovna vy, někdejší obhájce vyděračů z lékařských řad, berete jako příklad, kde se zvýší - podle vás na nedosažitelnou výši - poplatky, zdravotnictví. Jistě, ve zdravotnitcví nejsou peníze na zvýšené platů a protože si to vyděrači vymohli, musí se to rychle někde ve zdravotnictví vybrat. Pokud si pamatujete, co jsem v té době psal, přesně to se děje. Psal jsem, že volné a okamžitě použitelné peníze ve zdravotnictví nejsou, takže se budou muset vybrat urychleně od pacientů. Ono všechno má svou logiku a návaznost, ale chce to vidět věci a souvislosti takové, jaké skutečně jsou.

gevi ( 30. května 2011 10:52 )

A to jsem tady necharakterizoval Sobotku, Jandáka, nebo prohnaný kukuč Filipa. Taky pro ně nemám pozitivní výrazy. Nikoho charismatického nevidím široko daleko.

cejen01 ( 30. května 2011 09:41 )

ŘEKL BYCH ŽE SPÍŠE VĚCI TRAPNÉ A JOHN JE JEN TRAPNÁ FIGURKA p.BÁRTY TAKOVÝ MANÁSEK NA HRANÍ....BUBUBUBU STRAŠÍ A JE K SMÍCHU.MĚL ZŮSTAT U TOHO CO MU ŠLO...REPORTÉR.

gogo ( 30. května 2011 09:40 )

Zde nejde o podstatu problému. Zde jde o to, že když se Langerovi podaří z pár poslanců VV udělat Melčáky (a já se obávám že se mu to podaří), tak se brzy ani Vy (mimo jiné) nedoplatíte u lékaře. I když se zatím domníváte, že jste mladý a zdravý. A že se Vás to tudíž vůbec, ale vůbec netýká. Krutý omyl. A tato neschopná ale všehoschopná "vláda" bude mít ještě tři (!) roky na pokračování v devastaci a korupci ... O tom to je. Milce VV nechme stranou. Ti v tomto okamžiku jsou na vedlejší koleji... A vyzobávat nějakého Bártu a Babáka ve stínu Vondry, Langera, Kalouska a mnoha dalších je směšné...

honzina ( 30. května 2011 05:31 )

on tak nevypadá, on je karikatura, jako novinář dobrý, ale nechápu proč se cpal do plitiky, když tomu vůbec nerozumí, i když, kdo politice, vlastně za těch 20 let co se tam vystřídalo, rozuměl, nikdo každej si nahrabal jen do svý kapsy, nepůjdeme tam taky? no co nahrabeme si jako ostatní a názory lidí nám taky budou ukradený, né?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa