Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zubař ordinoval opilý, skončil na záchytce!

V pondělí se neordinovalo, jelikož zubař byl stále na záchytce, kam si pro něj přijela manželka. Stálo ji to 4 000 korun.
V pondělí se neordinovalo, jelikož zubař byl stále na záchytce, kam si pro něj přijela manželka. Stálo ji to 4 000 korun.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, evakk - 
17. května 2011
06:23

Z pohotovosti rovnou na záchytku putoval o víkendu ve Světlé nad Sázavou zubař Jiří P. (55). Policisty na něho zavolal otec malé pacientky, ke které se prý choval arogantně. Přehlédnout nebylo možné ani jeho potácivou chůzi.

Na bolavý zub pacientky z Havlíčkova Brodu pravděpodobně hned tak nezapomene zubař ze Světlé nad Sázavou Jiří P. (55). Ten o víkendu sloužil opilý na lékařské pohotovosti ve své ordinaci ve Světlé. „Lékař byl policejní hlídkou vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Odmítl, a tak jej policisté převezli do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ řekla mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

I na záchytce Jiří P. odmítl dechovou zkoušku, tvrdil, že měl jednoho panáka a že chce ordinovat dál. „V takovém případě klient na záchytce zůstává, až pominou projevy jeho opilosti,“ řekl zástupce provozovatele jihlavské záchytky Martin Málek.

Pobyt lékaře na záchytce přišel na čtyři tisíce korun. S penězi hned včera ráno přispěchala do Jihlavy jeho manželka, která si svého muže odvezla domů. „Případ nyní vyšetřujeme pouze jako přestupek. Lékaři v přestupkovém řízení hrozí peněžitý trest 25 až 50 tisíc, popřípadě zákaz činnosti na jeden až dva roky,“ dodala policejní mluvčí Dana Čírtková. Kdyby se podle vyjádření policistů opilý lékař podrobil dechové zkoušce a nadýchal více než jedno promile alkoholu, dopustil by se trestného činu.

„Zrovna tento týden jsem k němu chtěl jít se zubem. To je malér,“ povzdechl si jeden ze sousedů stomatologa. „Nebydlí tu dlouho. Povídá se, že prý rád pije, ale jinak je to na zuby machr,“ poznamenal muž.

petr11 ( 17. května 2011 09:52 )

....Kalousek byl v parlamentu také nalitý, ale to se asi nepočítá!!

crakazasecrak ( 17. května 2011 07:50 )

čeká na miliony..

Zobrazit celou diskusi