Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Monika (19) se bála maturity, skočila ze skály

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: Jitka Stefanidesová, apk - 
16. května 2011
17:52

Monika M. (19) z Hlásné Třebaně na Berounsku byla podle známých pohodová a veselá dívka. V neděli se však pokusila o sebevraždu! Úmysl zabít se jí naštěstí nevyšel a studentka střední pedagogické školy v Berouně leží po pádu ze skály s vážně poraněnou páteří v motolské nemocnici! Nepoznává blízké, neví, jak se jmenuje a navíc hrozí, že zůstane ochrnutá! A to vše kvůli strachu z maturity!

Dobrovolnou hasičku Moniku M. čekala ve čtvrtek zkouška dospělosti. Se svými spolužáky však před zkušební komisi nenastoupí. Budoucí učitelka mateřské školky prý nezvládla stres a v neděli si sáhla si na život!

Dvojitý pokus o sebevraždu

„Žena plánovala spáchat sebevraždu tak, že chtěla sjet autem ze skály. To však zůstalo zaklíněno podvozkem na nerovném terénu,“ řekl majitel řevnické záchranné služby Trans Hospital Bořek Bulíček. Jenže ani to Moniku od jejího děsivého rozhodnutí neodradilo. Vystoupila z vozu a skočila ze skály!

Naštěstí se po několika metrech zachytila na jednom ze skalních převisů a zůstala tam viset. „Vzala si s sebou mobil, který jí zachránil život. Z vrtulníku se pro ni musel spustit záchranář a vytáhnout ji v lehátku nahoru,“ dodal Bulíček.

Strach z maturity

Dívka je podle zdroje v motolské nemocnici ve velmi vážném stavu, Hrozí jí, že kvůli poraněné páteři už nebude nikdy chodit. Blesk včera mluvil s maminkou dívky. Ta vážné poranění potvrdila. „Jsme z toho na dně. Myslím, že měla strach z maturity.  Jiné problémy neměla. Když jsme za ní byli v neděli v nemocnici, nepoznala nás. Nevěděla, jak se jmenuje,“ plakala zdrcená žena.

Vedení střední pedagogické školy v Berouně bylo z informace, kterou se dozvědělo až od Blesku, v šoku. „Prosím? O tom vůbec nevíme! K maturitě byla připuštěna a zkoušku měla skládat ve čtvrtek,“ sdělil zástupce ředitele školy Ladislav Šíma.

Stres ze státních maturit mají za 14 dní na svědomí život Martina M. (20) z Jihlavska, který si z obavy, že ho nepustí k maturitě, píchnul jed a zemřel. Stejně jako Monika i on zanechal dopis na rozloučenou.

therese ( 17. května 2011 23:11 )

Tvoje přezdívka zdá se mi býti příhodnou k tvým vyjadřovacím schopnostem.nevim co jsi zač ale jsi neomalenej a naprosto stupidní člověk a příště si to odpusť. když je to anonymní tak si hubu otevře každej viď!

ovcak5 ( 17. května 2011 17:20 )

do tretice spravny odkaz, tento system vzdy posune tecku a odkaznefunguje http://praha.idnes.cz/zranena-zena-zapomnela-i-sve-jmeno-presto-si-privolala-pomoc-pr9-/praha-zp ravy.aspx?c=A110516_131247_praha-zpravy_sfo TOTO JE SPRAVNE

ovcak5 ( 17. května 2011 17:19 )

http://praha.idnes.cz/zranena-zena-zapomnela-i-sve-jmeno-presto-si-privolala-pomoc-pr9-/praha-zpravy .aspx?c=A110516_131247_praha-zpravy_sfo

ovcak5 ( 17. května 2011 17:18 )

oprava tveho odkazu.. vse co tam pisi je pravda... maji informace od opravdu spolehlieho zdroje a nic nezvelicuji, nikoho nekritizuji.. pisi jen znama fakta! http://praha.idnes.cz/zranena-zena-zapomnela-i-sve-jmeno-presto-si-privolala-pomoc-pr9-/pr aha-zpravy.aspx?c=A110516_131247_praha-zpravy_sfo

ercaca ( 17. května 2011 13:08 )

Ježiši přečtěte si tenhle článek, žádný pokus o sebevraždu skrz maturitu to nebyl! http://praha.idnes.cz/zranena-zena-zapomnela-i-sve-jmeno-presto-si-privolala-pomoc-pr9-/pr aha-zpravy.aspx?c=A110516_131247_praha-zpravy_sfo

Zobrazit celou diskusi