Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutný nákup: Myší trus přímo v regálech Kauflandu

Fotografie
 (Autor: internal)
2. května 2011
16:33

Myší trus přímo v regálech. A navíc poškozené obaly u některého zboží. Nakupující v kolínském Kauflandu jsou zděšení. Problém byl natolik závažný, že Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI) nechala v pondělí tento hypermarket uzavřít. ČTK o tom informoval Michal Spáčil z tiskového oddělení inspekce.

Podle Spáčila byl myší trus nalezen "na ploše prodejny i v regálech s balenými potravinami". "Některé obaly byly poškozené," podotkl mluvčí.  Vedení společnosti Kaufland výsledky kontroly SZPI v kolínském hypermarketu překvapily.

"Ve všech našich prodejnách pravidelně každý měsíc provádíme deratizační kontroly. Poslední na této prodejně byla provedena 21. dubna a nedošlo při ní k žádnému zjištění," sdělil ČTK mluvčí hypermarketů Kaufland Michael Šperl.


Inspektoři do kolínské prodejny Kaufland znovu zamíří v úterý. "Pokud zjistí, že nedostatky byly odstraněny, bude poté prodejna opět otevřena," uvedl Spáčil. "Nyní podnikáme vše proto, aby mohla být prodejna buď ještě v pondělí nebo nejpozději v úterý ráno opět otevřena," podotkl Šperl.

Z obdobných důvodů uzavřel ve čtvrtek pražský inspektorát SZPI prodejnu Albert na Praze 9. V pátek povolil její otevření poté, co firma situaci napravila.

djaba ( 3. května 2011 22:04 )

Když se v šest ráno zapnula linka na výrobu salámu , nejprve se pomlátilo na kryty a nechala se běžet chvíli naprázdno .Poté se opozdilí hlodavci aktivně účastní výrobního procesu. A že nám někdy křupne kostička v ústech ? No hlavně že nám chutná.

bara ( 2. května 2011 19:16 )

určitě byla ilustrační!!! )) ta myš není modelka, aby fotografovi, byť pohotovému, pózovala )))

panaj ( 2. května 2011 18:29 )

Pokud foto na obrázku nebylo ilustrační- tak tu "myšku" přinesl nějaký vtipný zákazník! Asi byl naštvaný (ten zákazník), že se na něj nedostalo nějaké zboží ve slevě.

jakub-moravec ( 2. května 2011 18:16 )

pájo, že myšičky kradou v hypermarketech? To zřejmě okoukali od Klause a ten taky zanechává po sobě trus. Nějaký trus zanechal v Chile po krádeži toho péra

jakub-moravec ( 2. května 2011 18:11 )

V Indii je trestné zabít krisu bez důvodu, protože krysy jsou tam jako potrava. Až Česko se dostane do stadia žebroty (a k tomu rapidně spějeme) pak budeme rádi (jako v Indii) že myšičky u nás máme. A v Číně na příklad mají jednou za rok hon na krysy a je to národní svátek, pak si je upečou na rožní a na veřejnosi pojídají, něco jako mají v Americe krocana na svátek Díkůvzdání.

Zobrazit celou diskusi