Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sbohem, zimo: Na velikonoce bude vedro jako v létě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: bali, apk - 
16. dubna 2011
07:00

Konečně se oteplí. A to pořádně. Duben se vleče spíše v podzimním charakteru, ale to by se mělo už od tohoto víkendu změnit.

Současné studené a sychravé počasí trápí většinu z nás. Podle Petra Dvořáka, mluvčího Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), se ale budou teploty zvyšovat a dosahovat až 25 stupňů Celsia.

Sobota bude ještě nadále oblačná s vyskytujícími se přeháňkami, které přetrvají až do neděle. Teploty přes víkend se vyšplhají k 16 stupňům.

Během týdne se začne oteplovat stále více. "V dalších dnech počítáme s jasným nebo skoro jasným počasím a postupným nárůstem denních maximálních teplot vzduchu, které by počátkem příštího týdne vystupovaly k 18 stupňům, postupně však na hodnoty mezi 20 až 25 stupni Celsia," doplnil Dvořák.

Pro následující velikonoční volno bude ovšem podle současných podkladů jasné, sluneční a doslova letní počasí.Můžeme se tedy těšit na příjemné, teplé a sluncem prozářené svátky.

nasralson ( 16. dubna 2011 22:12 )

normální jaro není do konce května do dvaceti stupňů. To tak do půlky dubna. To by to jaro stálo pěkně za hovno.

nasralson ( 16. dubna 2011 22:09 )

a sněhomilové,jděte se vycpat,stáhněte se někam do Grónska nebo na Čukotku,tam vám bude dobře,a vraťte se zase někdy na Dušičky,až bude zase hnusně. Hlavně nám ostatním,co máme rádi slunce,teplo a koupání ,nekažte tu hezčí část roku !

gogo ( 16. dubna 2011 21:33 )

To jest do konce května do dvaceti stupňů ? Tyto současné výkyvy nejsou pro naše podnební pásmo dobré. Ani pro floru, ani pro faunu ....

husqarnowicz ( 16. dubna 2011 11:57 )

No konečně příjemné jarní počasí! Už toho nečasu bylo dost!

Zobrazit celou diskusi