Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exekuce dítěte: Nic jiného mi nezbývá!

Tahanice rodičů, kteří se nedokážou dohodnout, nejvíc vždycky odnese jejich dítě.
10. dubna 2011 | 18:26

Češka, která loni unesla z Rakouska svého pětiletého syna a podle soudních rozhodnutí obou zemí ho má vrátit rakouskému otci, nedodržela stanovenou lhůtu. Otec dítěte chce proto požádat o nucené odebrání chlapce. Je mi to kvůli chlapci velmi líto, ale co jiného mi nyní zbývá," řekl otec.

Dítě měla podle verdiktu brněnského soudu navrátit do rukou rakouského otce do dnešního poledne. Rakušanova právní zástupkyně nyní požádá o odejmutí dítěte. "Je mi to kvůli chlapci velmi líto, ale co jiného mi nyní zbývá," řekl otec.

"Hodinu jsem čekal na hlavním náměstí v Českých Budějovicích, ale výměna se neuskutečnila," řekl. Jeho rodiče podle APA pro jistotu zůstali v severorakouském Linci, ale ani tam matka nepřijela. Rakušan se nyní obává, že by mohla s potomkem zmizet.

Mladá Češka se loni 22. prosince v doprovodu své matky sešla se synem a jeho šestatřicetiletým otcem na společné návštěvě vánočních trhů v Linci. Tam se synem zmizela a odjela s ním do domovského českého města poblíž polských hranic.

Otci, který se dítě snaží získat zpět, dal v lednu za pravdu rakouský soud a o později i Městský soud v Brně.

Autor: ČTK, oj