Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Doživotní vězeň Kajínek: Soud neotevře jeho kauzu

Doživotní vezeň Kajínek má smůlu. Soud jeho kauzu neotevře.
Doživotní vezeň Kajínek má smůlu. Soud jeho kauzu neotevře.  (Autor: Ladislav Křivan, Foto pro Blesk – J.B.J. Film)
28. března 2011
12:30

Opět prohrál! Patrně nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (50), který si odpykává doživotní trest za dvě nájemné vraždy v roce 1993, neuspěl s novými důkazy. Soud už podruhé zamítl jeho žádost o obnovu procesu.

 


Kajínek si odpykává doživotní trest za nájemnou vraždu podnikatele Štefana Jandy a jeho strážce Juliána Pokoše a za pokus o vraždu Vojtěcha Pokoše, který střelbu přežil. Kajínkův advokát Tomáš Zejda chtěl soudu dokázat, že vraždu Juliána Pokoše nemohl jeho klient spáchat.

Kajínkův právník vycházel ze zprávy experta, podle níž vrah, než Pokoše zastřelil, musel otevřít dveře od auta, v němž strážce seděl, a tedy nechat na klice otisky prstů. Svědci ale uvedli, že střelec neměl rukavice a byl vidět řetízek a prsten na jeho ruce,“ řekl Zejda.

Naznačil také, že policie mohla manipulovat s důkazy i se svědky. „Soud se v řízení o povolení obnovy procesu pouze striktně zabývá tím, zda byly předloženy nové, dosud neznámé důkazy. A v tomto řízení se tak nestalo. To, co uvádí obhájce, je pouhá spekulace,“ zdůvodnil rozhodnutí soudu předseda senátu Tomáš Bouček.

Sám Kajínek u soudu nebyl, ale jeho příznivci pak na chodbě vyjadřovali s rozhodnutím soudu nespokojenost. Zejda navrhl u soudu několik důkazů. Jako hlavní vyzdvihl kliku od auta na místě spolujezdce, kde byl zastřelen Julián Pokoš. „Střelec musel dveře u spolujezdce otevřít. Na klice se ale nenašly Kajínkovi otisky prstů.

Kajínek si teď může proti rozhodnutí podat stížnost. Záleží na něm, jestli to udělá.

jasnovidec01 ( 17. února 2018 14:37 )

no vida,kdo si počká ten se dočká....a jak ho lidi mají rádi..

klinge ( 28. března 2011 23:22 )

HAVLICKU HAVLE KDE JE TO TVOJE PRISLOVI ? PRAVDA ZVITEZI? ASI AZ V PEKLE.

zirafa ( 28. března 2011 20:33 )

hmmm, to se snad dalo čekat..... souhlas s příspěvky pode mnou, už nemá cenu k tomu nic dodávat, napsali jste to přesně! spíš mě překvapuje, že si ještě někdo v tomhle státě myslí, že to Kajínek udělal, jak jsem se na jiných diskuzích dočetla.....

luky.m ( 28. března 2011 17:45 )

ztotožňuji se s tímto názorem

niewjem ( 28. března 2011 16:36 )

Oni mu to nemůžou znovu otevřít, pač by se přišlo na spoustu a spoustu věcí. Že je Kájínek vrah, tak o tom je přesvědčen jen ten soudce. A ten si nemůže vzít na vrub to, že má papíry za pár... A policajti jsou jedna velká prohnilá bangléž...hlavně to někomu přišít ať je klid..."nemělo cenu lámat si hlavu nad tím, kdo je kdo"...hlavně že je to vyřešené..... Estli se tenhle případ otevře, tak to bude pandořina skříňka... já jsem pro...Kájínku fandím ti!!!

Zobrazit celou diskusi