Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V České Lípě bouchl sklad benzínu! 2 mrtví

Autor: ČTK, jaj, ua - 
25. března 2011
12:12

V České Lípě dopoledne explodoval sklad pohonných hmot benzinové čerpací stanice. Podle záchranářů jsou na místě dva mrtví a dva vážně zranění.

Krátce před půl dvanáctou dostali hasiči o výbuchu zprávu od několika lidí. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Česká Lípa spolu s dalšími šesti jednotkami dobrovolných hasičů. Podle velitele zásahu šlehaly plameny do výšky 15 metrů.

Hasiči na místě zjistili, že došlo k výbuchu jedné z nádrží se zbytkem hořlavé kapaliny v areálu bývalého skladu Benziny. Požár se začal šířit i na další nádrž. Hasiči se soustřeďují na ochlazování vedlejší nádrže a hledají 2 pohřešované osoby.

Při výbuchu byly zraněny 2 osoby, které již byly odvezeny zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice. Údajně jsou těžce zranění. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Dvě další osoby našli hasiči až po zkrocení plamenů po smrti. Podle mluvčí krajské záchranné služby Lenky Markovičové jsou na místě dva mrtví a dva těžce zranění lidé.

Hasiči již mají požár pod kontrolou. "Podle informací z místa zásahu byla tlaková vlna po výbuchu citelná ve vzdálenosti 400 metrů vzdušnou čarou od místa výbuchu," řekla mluvčí hasičů Libereckého kraje Iva Michalíčková.


scra ( 25. března 2011 13:49 )

ty si debil

jarda304 ( 25. března 2011 12:33 )

zakázat spalovací motory !

Zobrazit celou diskusi