Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spasí Sazku nejbohatší Čech? Kellner vyrazil do boje

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
21. března 2011
19:17

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera vstupuje do boje o Sazku. Převzala od podnikatele Radovana Vítka jeho pohledávky za krachující loterijní společností.

PPF to dnes sdělila ČTK s tím, že své kroky koordinuje s dalšími věřiteli, zejména se skupinou KKCG Karla Komárka. Vítek se označuje za největšího věřitele loterijní firmy s pohledávkou 1,5 miliardy korun a vlastní i zhruba čtvrtinu dluhopisů Sazky.

"Podle objektivních ekonomických parametrů je Sazka nyní v postavení 'společnosti v insolvenci', která není schopna dostát svým závazkům. Skupina PPF je přesto připravena podílet se na záchraně Sazky, na její finanční konsolidaci a na jejím nákladném rozvoji, a to včetně podpory českého sportu," uvedl mluvčí PPF Milan Tománek.

V dohodě s ostatními věřiteli je PPF podle něj připravena společně s KKCG převzít řízení společnosti a okamžitě stabilizovat její finanční situaci. Sazka podle informací v insolvenčním rejstříku k 10. březnu dlužila 26 různým věřitelům 1,37 miliardy korun po lhůtě splatnosti.

Sazka nyní čelí třem návrhům na insolvenční řízení. Jeden podala KKCG, druhý Vítek, třetí člen představenstva Sazky Roman Ječmínek. Městský soud má o tom, zda je v insolvenci, rozhodnout nejdříve 21. dubna.

Sami věřitelé žádají mnohem rychlejší rozhodnutí. Předseda rady expertů Asociace insolvenčních správců Michal Žižlovský pro server idnes.cz řekl, že soud by měl rozhodnout již do 2. dubna. "Je to dlužnický návrh. V takovém případě platí, že soud musí o návrhu rozhodnout v patnáctidenní lhůtě ode dne podání návrhu,"uvedl Žižlavský

 

sakra ( 22. března 2011 09:23 )

"Privatizace" po Klausovsku!

paja296 ( 21. března 2011 23:28 )

už toho zloděje vyhodily???

Zobrazit celou diskusi