Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zoufalá matka tvrdí: Syna zmrzačili v nemocnici!

Monika Příhodová (31) se stará o postiženého syna Pepíka dlouhých 8 let. Ten má od úrazu strach z lidí a neustále pláče.
Monika Příhodová (31) se stará o postiženého syna Pepíka dlouhých 8 let. Ten má od úrazu strach z lidí a neustále pláče.  (Autor: Jiří Krušina)
Autor: Jiří Krušina, Kjos - 
7. března 2011
04:59

Hrůzu z lidí má nyní postižený Pepík (8) z Břidličné. Od narození je po obrně a nedávno, nikdo neví jak, utrpěl zlomeninu nohy. Leží doma v bolestech. Vříská a vyvrací hlavu, kdykoli uvidí cizího člověka. Jeho matka Monika Příhodová (31) je přesvědčena, že syna zranili v krnovské nemocnici. Její vedení ale tvrdí, že Pepík žil s úrazem týdny předtím, než ho ve špitále přijali.

Obrovská muka zažívá Monika Příhodová, když musí poslouchat neustálý pláč syna Pepíka. Ten je po mozkové obrně a jen leží. Teď má navíc pravou nohu až po třísla v sádře.

„Začátkem února měl vysoké horečky a byl zahleněný. Převezli ho do nemocnice v Krnově. Tam nejspíš upadl či si jinak zlomil nohu,“ tvrdí matka. „O kluka se starám tolik let. Nikdy se mu nic nestalo. Asi bych si všimla, že má zlomenou nohu a nenechala bych ho trpět doma. Podala jsem trestní oznámení na neznámého pachatele. Proto, abych se podívala viníkovi do očí,“ prohlásila Příhodová.

Policie případ vyšetřuje. „Zatím jsme v počáteční fázi,“ uvedla policejní mluvčí z Bruntálu Pavla Tušková. Vedení krnovské nemocnice stojí za svým personálem. „Je to smutný případ. Chlapec několik týdnů trpěl s ošklivou zlomeninou nohy pravděpodobně doma. K úrazu však podle dokumentace přišel dříve, než jsme ho přijali,“ řekl šéf krnovské nemocnice Ladislav Václavec.

Komplikovanou zlomeninu nejsou zatím schopni nikde operovat. „Byla jsem se synem v Ostravě, ve Šternberku i v Olomouci. Nikde ho zatím nechtějí. Čekají, až prý mu kost nad kolenem sroste v takzvaný pakloub. Pak Pepíkovi nohu snad dají dokupy,“ doufá Příhodová.

pgga ( 9. března 2011 07:10 )

Je videt ze prasky u tebe pejsan...HM...treba se dat sam..ja nevim...zkus neco..

pgga ( 8. března 2011 05:18 )

Moderator diskuze? Ne?..V Ceske Republice je to v poradku.."diskriminace vuci postizenym detim"? Pejsankova...je to v "poradku"?..co se tyce pravidel?

pgga ( 7. března 2011 16:48 )

Opravdu je zbytecne na pejsana reagovat...psychopat se v tom vyziva. Drepi u computer...a blahem mu kape od pusy. To jsou proste ty kreatury kteri "na verejnost" nemuzou..tak aspon timto zpusobem........

stefa ( 7. března 2011 14:46 )

Ty mě už nemůžeš překvapit,jako obvykle kde je článek o postižené osobě tak ty chrochtáš blahem jak se do bezbranného člověka strfuješ.Už jsem ti radila nejednou to chce aby jsi podstupil/a pořádné vyšetření a máš to zadara .Potvrzení o tvoji ratardaci a zcela chybějícímu lidskému cítění ti vydá každý lékař který tě vyšetří.Ani nevíš jak jsi každému k smíchu s tou svojí úchylkou.A pozdravuj své děti.Až jednou zestárněš a budeš potřebovat vyměňovat pod sebou nočník tak ti to spočítají i s úroky.Taky tě asi budou nazývat mentolkou která si neumí vyměnit ani plíny.

milin ( 7. března 2011 10:44 )

myslím si,že zlomenou stehenní kost pozná snad každý na první pohled..

Zobrazit celou diskusi