Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dědeček si vařil kávu, batole se opařilo

Autor: zb, mivrk - 
5. března 2011
12:10

Vařící vodou se opařil chlapec (1,5) v Kraslicích na Sokolovsku. Tu na sebe vylil z hrnku, ve kterém si jeho dědeček připravoval kávu. Dítě utrpělo popáleniny 2. a 3. stupně a vrtulník letecké záchranky s ním odletěl na specializované pracoviště popáleninového centra Vinohradské nemocnice v Praze.

„Chlapeček má zasažený hrudník, krk a ruce. Na místě byly osádky dvou našich sanitek. Dítě uspali, zaintubovali a napojili ho na řízenou ventilaci,“ popsal zásah u zraněného chlapce Lukáš Hutta z karlovarské záchranky.

Záchranáři pak hošíka přivezli sanitkou k fotbalovému hřišti. „Hasiči zajistili přistání vrtulníku a pomohli s přenesením dítěte ze sanitky do helikoptéry,“ řekl Martin Kasal z ředitelství hasičů v Karlových Varech.

e.44 ( 7. března 2011 00:31 )

Ale většina to chápe správně. To tvoje "staci chvilka, clovek se otoci a nestesti je na svete" se dá řešit dvěma způsoby. 1. Vytvořit pro dítě bezpečné prostředí, kde je všechno, co by ho mohlo ohrozit, mimo jeho dosah. Pak se od něho můžu otočit i na delší chvilku. 2. Když nejsem schopná takové prostředí vytvořit, tak nesmím ztratit dítě z dohledu ani na zlomek vteřiny.

bokaka ( 6. března 2011 20:41 )

vy skoro vsichni delate jak kdybych napsala ze se na decka nema davat pozor, PROBOHA ,ale vetsina zvas to proste chape blbe

djaba ( 5. března 2011 22:33 )

Bokaka , dítě se uhlídat nejen může , ale i musí .Když nebylo vyhnutí ,třeba když jsem šel na záchod , bral jsem potomka s sebou .Možná , že se to nezdá dost vhodné , ale ztratit dítě z očí neexistovalo.

bokaka ( 5. března 2011 20:55 )

tak to je hnus alespon ze to dobre dopadlo.... , takove veci se proste stavaji at uz to je nestastna nahoda nebo nepozornost....

bjutifl ( 5. března 2011 19:59 )

Vyjímečně s tebou souhlasím . Všechno vařicí i jinak nebezpečný musí být mimo dosah malých dětí. A už v době, kdy na to ještě nedošáhnou se jim musí do hlaviček vtloukat, že na to nesměj sahat, že by měly velký bebí. Případně jim opatrně položit ručičku na horký hrnek, aby lépe pochopily. Člověk se musí dětem plně věnovat, učit je a chránit je.

Zobrazit celou diskusi