Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž si vrazil větev do oka a mozku!

Pro zraněného muže musel přiletět vrtulník, aby ho transportoval do královehradecké fakultní nemocnice - ilustrační foto
Pro zraněného muže musel přiletět vrtulník, aby ho transportoval do královehradecké fakultní nemocnice - ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk – Pavel Ryšlink)
Autor: Jaroslav Krčál - 
28. února 2011
07:18

Až mráz přechází člověku po zádech při představě, jaké neštěstí potkalo z Jičínska. Do oka si totiž v sobotu vrazil kus větve, která pronikla až do mozku. Jeho stav je velmi vážný.

Muž řezal dřevo nedaleko obce Boháňka na Jičínsku. Uřízl si asi metrový kus větve, kterým si vyměřoval délku polínek, které řezal. Když přecházel s tímto „měřítkem“ v ruce, klopýtl. Při pádu se na větev nabodl. Tak smolně, že asi 20 centimetrů dřeva proniklo přes oko dokonce do hlavy a mozku. Na místo byl přivolán vrtulník záchranné služby, který muže dopravil do nemocnice v Hradci Králové.

I když muž podstoupil operaci a větev se podařilo odstranit, je podle zjištění Blesku ve velmi vážném stavu. Dřevo mu totiž prošlo téměř celou hlavou a poškodilo mozek. Pokud by se uzdravil, bylo by to považováno za zázrak.

Naději však muž přesto má. V Pardubicích žije David (18), kterému museli lékaři odebrat polovinu mozku. Jeho matce řekli, že bude žít několik dní. Nevzdala to a dnes, po pěti letech, chlapcova zdravá polovina mozku začíná přebírat funkce odebrané části. Chlapec se začíná pohybovat a komunikovat. Blesk mu v tom pomáhá pomocí nadace Srdce pro děti, která mu pomohla koupit speciální přístroj motomed.

djaba ( 5. března 2011 22:44 )

Když vidí kolem sebe různé kutily a jakým způsobem používají nejen nářadí ale i své tělo , ani se tomu nedivím .Už jen můj tatík bral vše svou silou ,u ničeho nepřemýšlel - jen hrrr .Také to tak dopadalo , sekl se srpem do achylovky , sekeru měl dvakrát v noze a ruku si potloukl palicí.

-jiskra- ( 28. února 2011 10:38 )

To je fakt hrozné neštěstí.Přeji pánovi hodně a hodně sil,aby se uzdravil.

libor123 ( 27. února 2011 22:31 )

Co říct hrůza mě běhá s mrazem po zádech. Hrozná smůla. Ale nezbývá než držet pěsti a přát brzké uzdravení bez následků. BRRRRR.

limak007 ( 27. února 2011 18:31 )

Držím palce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa