Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Psal kolegovi výhrůžné maily, pokutu ale zaplatit nechce

Jaroslavu H. (vlevo) prý Břetislav Horyna vyhrožoval, ten to ale popírá a odmítá zaplatit pokutu
Jaroslavu H. (vlevo) prý Břetislav Horyna vyhrožoval, ten to ale popírá a odmítá zaplatit pokutu  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op, mivrk - 
25. února 2011
15:04

Radši nechoď večer ven a dávej pozor na přechodech! Stačí jedna injekce v trolejbusu. Nikdy nevíš, odkud to přijde. Hřebík do žaludku! Tyto a další výhrůžky psal v e-mailech podle brněnského soudu profesor Břetislav Horyna (52) svému kolegovi Jaroslavu H. (64).

Za hrozby smrtí mu v pátek samosoudce Městského soudu v Brně Martin Hrabal napařil pokutu 50 tisíc korun a prozatím tak ukončil akademickou frašku! Pokud obžalovaný nezaplatí, čekají ho dva měsíce za mřížemi. Horyna se proti trestu okamžitě odvolal. Tvrdí totiž, že výhrůžné vzkazy kolegovi z Masarykovy univerzity v Brně neposílal.

„Soud vzal za prokázané, že autorem mailů je právě obžalovaný,“ zdůvodnil ortel soudce. Horyna totiž naznačoval, že místo něj klidně mohl posílat hrozby smrtí třeba šikovný hacker nebo nějaký vtipálek.

To ale soudce Hrabal odmítl. „Odeslat mail tak, aby se zobrazila IP adresa počítače obžalovaného, je podle soudního znalce velmi složité. A poslední z mailů odešel prokazatelně právě z domácího počítače obviněného,“ zdůraznil soudce.

Horyna po skončení procesu odmítl odpovědět médiím na otázky. Prošel kolem televizních štábů a opustil soudní budovu. „Budeme se odvolávat, protože se podle našeho názoru nepodařilo jednoznačně prokázat vinu pana obžalovaného,“ uvedl obhájce Jiří Soukup. Případ tedy bude řešit Krajský soud v Brně.

anka ( 25. února 2011 15:42 )

nechutne chovani od kolegy.....tech 50 tisic pokuty si zaslouzi...a to ma byt profesor - elita naseho naroda...

Zobrazit celou diskusi