Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Janeček kašle na Radu ČT, prachy se sypou dál

Autor: oj, Kjos - 
25. února 2011
14:27

Rada České televize zatrhla tučné prémie řediteli Jiřímu Janečkovi. On si ale stejně dělá, co chce. Na rozhodnutí Rady kašle a více než 120 tisíc si vyplácí dál. Luxusem zhýčkanému řediteli fixní měsíční mzda 165 tisíc prostě nestačí.

Podle informací MF Dnes je konflikt mezi Radou ČT a Jiřím Janečkem stále ostřejší. Rada Janečkovi zamítla vyplácení čtvrtletních prémií loni na podzim. Její bývalý předseda Jan Mrzena ale přišel na způsob, jak rozhodnutí obejít a tak si Janeček utrhnout od úst nemusí a své odměny si může dál užívat plnými doušky. Ukazuje se, že snížit šéfovi České televize plat, není jednoduché ani pro Radu, která o tom rozhoduje.

"Jako rada máme řadu výhrad ke generálnímu řediteli a domnívám se, že by tyto výhrady měly být zohledněny v penězích," prohlásil na listopadovém jednání radní Jiří Kratochvíl. Janeček byl jednání přítomen. "Je mi líto, že jsem tomu byl přítomen. Cítil jsem se tu jako vyvrhel," komentoval rozhodnutí rady Janeček. Obcházení Rady ČT jeho nepříjemnému pocitu pravděpodobně prospěje.

Rada odměny přímo nezamítla, přestože někteří její členové upozorňovali, že by v usnesení měla být věta, že se řediteli odměna neuděluje. Nakonec se však shodli, že by to bylo zbytečné, protože to, že se neusnesou na ničem, automaticky znamená, že Janeček na prémie nemá nárok. Omyl! Současný šéf personálního úseku ČT Jan Mrzena našel po dohodě s právníky způsob, jak všechno vrátit zpět. Na dalším jednání rady Mrzena suše konstatoval: „Jednali jsme v souladu s usnesením rady.“

"Žádné jiné usnesení Rada nepřijala, platilo tedy to, co předtím," vysvětluje Mrzena. Argumenty nakonec přijali i radní ČT, i když mnozí neradi. Zřejmě to ale nejde nijak právně napadnout.

sakra ( 26. února 2011 10:10 )

Zprivatizovat né, amerických blbin máme na soukromých televizích až moc. Janečka vyhodit a je to.

sakra ( 26. února 2011 10:09 )

Prostě ČT patří státu, tak Janečka prostě normálně a jednoduše vyhodit a bude klid. Rada ČT je rovněž k ničemu, je jen na vyplácení "odměn" jejím členům.

karlos ( 26. února 2011 08:50 )

Zprivatizovat a pak se ukáže jak je pan Janeček schopný manažer.Vybudovat za peníze státu a poplatků takový nafouklý moloch není problém.No a že i rada je zkorumpovaná je víc jak jasné už tím nehorázným platem Janečka a to ještě nevíme kolik berou ti radní.

letajici_svec2 ( 25. února 2011 19:59 )

jak muze nekdo brat ve statni firme nemravny nekolika-nasobek prumerne mzdy jen za to, ze si plni pracovni povinosti predepsane v naplni prace. Nemeli by zavrit spis ty lidi, kteri tento plat a odmeny schvaluji? Je to jasne zneuziti .otazka co z toho maji oni za vyhody. Tento stat je jeden velkej pasckvil uz aby to totalne krachlo

libuna119 ( 25. února 2011 16:57 )

Za celý rok nedostanu na invalidní důchod tolik co on dostane za měsíc!A prakticky za hovno!To co předvádí je archív!On sám neudělal nic,vzít klacek do ruky a tyto aparáčníky vyhnat zpátky do Ruska!!!

Zobrazit celou diskusi