Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je ale teploučko, řeknou Češi za týden

Teplejší počasí bude lákat k procházkám
Teplejší počasí bude lákat k procházkám  (Autor: buk)
Autor: ČTK, ap - 
18. února 2011
15:11

Děti, které mají nyní jarní prázdniny, si sněhu moc neužijí, bílá pokrývka leží už jen na horách. Navíc se má opět oteplit. V sobotu bude ještě zatažená obloha a ojediněle bude i sněžit, už v neděli se ale začne oblačnost protrhávat a nejméně do středy bude panovat polojasné až jasné počasí.

V následujících dnech bude v Česku panovat polojasné a chladné počasí, kdy ani odpolední teploty nevystoupají nad nulu. Od poloviny příštího týdne se však oteplí o pět až deset stupňů a začne pršet.

Nejvyšší denní teploty zřídka vystoupají nad bod mrazu, zpravidla se budou pohybovat od minus čtyř stupňů Celsia do nuly. Na svém webu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V noci pak přituhne na minus osm, při vyjasnění až na minus 12 stupňů. Od středy se však začne výrazně oteplovat, koncem týdne by mohlo být přes den i sedm stupňů Celsia, v noci jen o pár stupňů méně.

"Zpočátku bude polojasno, postupně oblačno až zataženo, občas sněžení, které bude přecházet v déšť, zpočátku místy mrznoucí, na horách v déšť se sněhem," hlásí meteorologové na období od středy do soboty. Vyplní se tak zřejmě pranostika na 24. února, která říká "Na svatého Matěje do závěje naleje".

Školáci, kteří mají jarní prázdniny, si tak zřejmě sněhu moc neužijí, už nyní neleží v nižších polohách ani vločka. Vyšší sněhovou pokrývku lze najít jen na horách, například na Labské boudě leží 120 centimetrů, na Šeráku přes půl metru a na Lysé hoře 38 centimetrů sněhu.

jakub-moravec ( 20. února 2011 16:06 )

noro, ale z toho teploučka vám bude mráz lítat po zádech, tak to budete mít prašť nebo uhoď.

jakub-moravec ( 20. února 2011 08:08 )

Hurá!!! Už se nemohu dočkat! Už aby to bylo! Začleňte mne také do ty reformy a já se postarám aby se to stalo co nejdříve

Shelby16 ( 20. února 2011 00:33 )

Takhle budeme chodit nahatí po lese všichni po Kalousko-Nečasové reformě ! Budeme hledat v lese kořínky a okusovat kůru ze stromů...

Shelby16 ( 20. února 2011 00:30 )

Tuhá ruská zima zdá se být u konce

jakub-moravec ( 19. února 2011 00:17 )

na tom obrázku, že?

Zobrazit celou diskusi