Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výdělek pro Češky: Berou si Pakistánce za peníze

Češky byly v Anglii zadrženy za fingované sňatky s pakistánci, kteří chtěli do Velké Británie. Ilustrační foto
Češky byly v Anglii zadrženy za fingované sňatky s pakistánci, kteří chtěli do Velké Británie. Ilustrační foto  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
17. února 2011
16:12

Pákistánci, kteří chtějí do Anglie našli nový způsob jak získat vízum. Do asijské země si objednávají Češky a Slovenky, které si je vezmou a ve Velké Británii pak pro své manžely požádají o vízum. Za fingování svatby zatkla britská policie sedm českých a slovenských občanek.

Imigrační služba ve spolupráci s policií v hrabství South Yorkshire zadržela ve středu časně ráno v Rotherhamu a v Manchesteru na severu Anglie deset lidí, z toho pákistánský pár, devatenáctiletého Slováka a sedm Češek a Slovenek ve věku 21 až 36 let. Podezírá je z fingovaných svateb

Lítají za nimi do Pakistánu

Operace nazvaná Razorback byla zatím největší akcí zaměřenou na organizátory fingovaných sňatků i na potenciální nevěsty v této oblasti, uvedla imigrační služba.
Podle ní se zadržená skupina liší od obvyklých podvodů tohoto druhu, kdy si ženy ze zemí Evropské unie berou v Británii muže z nečlenských států, kteří se snaží zůstat v zemi.

Tentokrát jde však o muže v Pákistánu, kam za nimi jejich budoucí ženy odletí, uzavřou tam sňatek a potom v Británii pro ně žádají o vízum. Vyšetřovatelé se domnívají, že organizátoři podvodu zřejmě předpokládají, že to bude vypadat méně podezřele, než kdyby se snažili uzavřít fingovaný sňatek zde v Británii, uvedlo prohlášení imigrační služby.

Berou za to peníze

Podle ní přijíždějí ženy z České republiky a ze Slovenska do Británie a nabízejí se za úplatu k fingovaným sňatkům. Občané EU, k níž v roce 2004 přibylo osm středoevropských a východoevropských států, mohou v Británii žít a pracovat bez povolení a tato výhoda se vztahuje i na jejich manželské partnery.

Imigrace se po propuknutí ekonomické krize stala v Británii ožehavým politickým tématem a do značné míry ovlivnila i loňské volby. Nynější koaliční vláda konzervativců a liberálních demokratů systematicky usiluje o omezení přistěhovalectví.

buban ( 17. února 2011 22:36 )

mily/a Kacota, ja jsem Slovensko kdysi poznala velmi dobre. Jsem uz starsi rocnik-moje zakladni skola na Morave mela velmi uzke kontakty se ZS v Trnave. Byla jsem parkrat na dovolene ve Strbe s mymi rodici-byla jsem tam i na svatebni ceste. Mam spoluzacku z gymnazia, ktera je na Slovensku vdana. Beru Slovaky ne jako "coboly", ale jako soukmenovce. Ze je u Vas situace jaka je-myslite, ze u nas je lepsi? Ti "z*a*s*r*a*n*i mafiani jsou jenom u vas? Prave ze ty k*u*r*v*y z vychodu se rekvalifikovaly na ty vychcance. Nemusite se mnou souhlasit, ale vlastne jste mne to potvrdil/a, ze ty f*l*a*n*d*r*y jsou z vychodu.

kacota ( 17. února 2011 21:35 )

súhlasí s vami .. snád len tolko, že dost je rozdiel ze Slovenska - z východu, zo západu... Na Žitnom ostrove, dole v okolí Dunajskej stredy, Galanty, Serede až po Komárno sú ich celé dediny...celé zločinecké skupiny! Ja by som skôr povedala, že cigán z osady, niekde zo Spišského Hrhova čo kradne drevo v lese aby prežil, býva v chatrči s 15 deťmi je ovela menej nebezpečný, ako títo civilizovaní už doslova "mafiáni" a priekupníci zdola...V Seredi doslova zúri narkomafia a Galanta kde zastrelili toho chlapa, čo sa aj tu písalo predvčerom - je hned vedla..Dedina Zlaté Klasy je cigánska tržnica...Dostanete tam všetko! A to doslova! Oni sa učia velmi rýchlo..Najprv išli z východu k Bratislave, potom do Čiech, potom dalej...Títo mazaní, doslova vychcaní cigáni, čo to ponúkajú ženy a robia podvody s platobnými kartami bývajú v lepších domoch jak my...To ani nemá nič spoločné s tými sociálnymi prípadmi čo cicajú štát atd.Chodia na bavorákoch, zlato im trčí z topánok..žiadna slama Majú tolko rozumu, jak my všetci dokopy...

buban ( 17. února 2011 21:08 )

z toho si vubec nic nedelejte- to pisi jenom lide, kteri zevseobecnuji. Je podstatny rozdil mezi c*i*k*a*n*e*m ze Slovenska a r*o*m*e*m z vychodu. A ze prave tito z vychodniho Slovenska delaji ostudu tem slusnym vite i Vy. A nazev "coboli" vymysleli take ne zrovna inteligenti. Nejsou vsichni stejni at uz v Cechach, tak ani na Slovensku. Nakonec-v podstate jedne krve jsme, ne?

kacota ( 17. února 2011 20:29 )

aspon trochu ste si vyskúšali ako sa cítim ja, ked čítam o "cikorkách ze Slováče", čobolech, pakáži, jak se sem hrnou...atd atd...a že všichni jsou stejní

golf33 ( 17. února 2011 20:07 )

Češi si s ostudou vystačí sami. Tyhle tlamy máme jen jako třešničku na dortu. Že dělají bor.del v Anglii, mi je celkem jedno, alespoň si šílení ochránci práv zkusí na vlastní kůži, proč jsem podle nich strašní rasisti.

Zobrazit celou diskusi