Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaromír (12) skočil z okna: Smrt si plánoval!

Autor: Vlaďka Hradská, jaj - 
14. února 2011
16:40

AKTUALIZUJEME: Děsivou tragédii prožili školáci ze Základní školy v Netolicích. Jejich spolužák - dvanáctiletý Jaromír - vypadl z okna ve třetím patře. Chlapce musel do českobudějovické nemocnice převézt vrtulník. Existuje možnost, že se žák chtěl zabít.

Ředitel Základní školy Netolice Karel Pižl nechtěl o události příliš hovořit. "Více budeme vědět, až svou práci dokončí kriminalisté, kteří se případem zabývají," řekl.

"Příčina i průběh této závažné události jsou předmětem vyšetřování. S ohledem na věk poškozeného však nebude policie uvádět žádné další podrobnosti k případu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Chlapec vypadl ze třetího patra kolem osmé ráno. "Záchranáři ho přepravili do českobudějovické nemocnice," řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Vážně si poranil pánev, páteř i hlavu, má zlomené končetiny. Musel být ihned operován, proto ho do nemocnice převezli letecky. "Jeho stav byl velice vážný," potvrdil mluvčí nemocnice Jan Dušek.

Podobné pády končí i smrtí

V září 2009 vypadla čtrnáctiletá dívka z okna v prvním patře budovy Základní školy v Bílé Třemešné na Trutnovsku, se zraněními byla převezena do nemocnice. V lednu 2008 zemřel po pádu z okna školy student holešovského gymnázia - policie vyšetřování případu odložila, protože student podle ní vyskočil z téměř třináctimetrové výšky sám.

V dubnu 2007 se po pádu z okna internátu v Třebíči těžce zranil dvacetiletý student z Norska. V říjnu 2006 vypadl z okna toalet ve druhém patře školy v Lovosicích dvanáctiletý školák a těžce se zranil.

pgga ( 15. února 2011 06:16 )

Kdo chce "kousat" neco co se tyce tobe...pejsan?! Opravdu..jak jsi psal ..manzelce je 60 let...kolik je tobe pejsan? Hruza ...kouses jak muzes..vid..pejsan? Anglie nebo ne....ale vis co..demente..kousej az do hrobu.

ivkanatka ( 14. února 2011 22:06 )

Ten kluk prý svoji smrt avizoval na Facebooku ?!?!Je otázka, zda chtěl skokem demonstrovat sebevraždu, anebo byl psychicky na tom tak špatně,že chtěl opravdu zemřít. Dnešní doba je hnusná a slabší povahy to neunesou. Přeji mu jako matka a babička 3 vnoučat, aby se brzy uzdravil !!!

rnns ( 14. února 2011 21:14 )

samozrejme, že najprv bola konfrontacia medzi deťmi, spolužiaci ako svedkovia a potom mi už nič nebránilo v "riešení" .

letajici_svec2 ( 14. února 2011 21:08 )

souhlasim, ale pokud by slo o vymluvu ze strany vaseho syna, tak bys te byla pekne v prusvihu. Ja bych si to peclive vse overil a pak tam vlitnul. Ucitele jsou dneska v tomhle ohledu uplne mimo

pgga ( 14. února 2011 20:54 )

Opravdu "super provokace"...hlavne kdyz se pise o 12 letem chlapci! Super ne"? Bavite se taky?

Zobrazit celou diskusi