Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Valentýnský lampion přání zapálil dům!

Autor: ČTK, šim - 
13. února 2011
22:06

Měla to být krásná podívaná v předvečer svátku všech zamilovaných, ale skončila katastrofou. Lidé na zlínském náměstí Míru vypouštěli lampiony přání, ale jeden z nich zapálil dům!

Požár zachvátil před 20. hodinou střechu jedné z komerčních budov na náměstí. Plameny, které dosahovaly až do výšky deseti metrů, se hasičům podařilo rychle zlikvidovat. Kanceláře v budově zasaženy nebyly. Příčinu i škodu nyní zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči k požáru vyrazili s cisternami i automobilovým žebříkem. "Na místě již byla cisterna dobrovolných hasičů, kteří měli požární dohled nad veřejnou akcí, při které se vypouštěli lampiony štěstí. Podle svědků některé z nich unášel k této budově vítr. Zda to byla příčina požáru, musí zjistit vyšetřovatel," uvedl Mitáček.

Podle hasičů oheň zasáhl střechu o rozloze 15 krát 20 metrů. Na střeše byla izolační fólie a pod ní další izolace. Kvůli hořlavému materiálu dosahovaly plameny velké výšky. "Bylo to pět až deset metrů a plameny byly viditelné do širokého okolí. Likvidace požáru však byla rychlá. Kanceláře budovy v horním patře zasaženy nebyly," dodal Mitáček.

Podle informací hasičů i mluvčí krajské policie nebyl nikdo zraněn, budova byla v době požáru prázdná.

Stejná akce, tedy vypouštění červených lampionů ve tvaru srdce, se uskutečnila také v Havlíčkově Brodě. Tam se naštěstí obešla bez problémů. Výtěžek z prodeje lampionů bude použit na nákup pomůcek pro handicapované.

znalec ( 14. února 2011 11:40 )

bl.bý implantovaný svátky a bl.bý implantovaný hořící lampiony

muchojka ( 13. února 2011 22:22 )

PROC SE VUBEC NEJAKY VYSETROVATEL NAMAHA ZJISTIT PRICINU POZARU,KDYZ MI VSICHNI UZ TO DAVNO VIME... LAMPION PRANI-TO NAPSAL PRECE BLESK,NE?

Zobrazit celou diskusi