Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pozor na jedovaté lesky na rty!

Autor: evak, apk - 
11. února 2011
21:41

České dívky by si měli dát pozor na to, čím se krášlí. Na trhu se totiž objevily jedovaté lesty na rty. Jedná se o lesky na rty značky Baolishi Lip Gloss Mini – odstín 54 a Sophia. Ministerstvo zdravotnictví informovalo, že obsahují nebezpečné toxické látky kadmium a baryum.

Dámy, dejte si pozor na to, co nosíte v kabelce. Nejen u potravin, ale i u kosmetiky se vyplatí číst etiketu. Ale co dělat v případě, že žádná není a ještě k tomu na vás blýskne velmi nízká cena? Někdy je opravdu lepší připlatit si za kvalitu a mít jistotu, že nijak neohrožujete své zdraví. To v pátek potvrdilo i Ministerstvo zdravotnictví v případě lesků na rty, ve kterých našli nebezpečné množství kadmia a barya.

Zatímco Baolishi Lip Gloss Mini je původem z Číny a jako prodejce je uvedena drogerie Canifa ze Vsetína, lesk ve starorůžové barvě Sophia se prodává bez etikety.

Co při požití kadmia a barya hrozí?

Kadmium může zapříčinit selhání ledvin a jater. Baryum je toxické zejména pro zažívací a nervovou soustavu a srdce. Detoxikace je při lehčí otravě velmi zdlouhavá. V těžších případech není možné se úplně vyléčit a hrozí chronické otravy. Není snad nutné dodávat, že tyto látky jsou vysoce nebezpečné už ve velmi málem množství.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bersimalinecka ( 11. února 2011 23:21 )

hm,a ještě si to ozelenějí a podtrhnou

ermino ( 11. února 2011 22:07 )

by měli dát pozor na i (dívky měli?).

Zobrazit celou diskusi