Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékaři tančili na plese za 2 miliony!

Autor: Eva Hofrichterová, Krvs - 
31. ledna 2011
10:18

Jak vypadá oslava vydupání si dvou miliard korun na platy? Blesk se na to šel v sobotu podívat na pražský Žofín. Lékaři tam pořádali ples zhruba za dva miliony korun. Nažehlení odboráři Martin Engel a Jaroslav Zavadil to roztáčeli s doktorkami ve večerních róbách a všichni se dobře bavili. Nyní se už ale vrátí k tvrdému vyjednávání. Dvě miliardy jim nestačí, všichni do jednoho chtějí zpět svá místa, ze kterých dali výpověď. Premiér Petr Nečas (ODS) včera zdůraznil, že to nemůže a ani nechce garantovat.

Krátce před osmou večerní se v sobotu palác na Žofíně začal plnit lékaři a lékařkami v plesových róbách. Vyhrával RK Band, zpívala Bára Basiková a Peter Nagy. Zpestření večera nabídla přehlídka návrhářky Natali Ruden, v roli moderátora byl Petr Rychlý. „Jsem rád, že jste si nenechali zkazit náladu mediálními výpady. Žijeme ve svobodné zemi, kde má podle mého názoru člověk právo svobodně demonstrovat a bavit se,“ šel doktorům na ruku herec známý ze seriálu z nemocničního prostředí Ordinace v růžové zahradě.

Sestrám nedávejte nic, přeje si odborář Engel

Jak dnes budou doktoři postupovat dál? Podle všeho budou v nátlaku pokračovat. Chtěli čtyři miliardy, dostali jen dvě. Navíc ne všech 3800 doktorů, kteří stát vydírali svými výpověďmi, dostane svá místa zpět. Včera Engel v televizi debatoval s premiérem Nečasem. Nelíbí se mu, že část z vydupaných miliard by měla jít i na platy zdravotních sester. „Já jsem týmový hráč, ale sestry se k protestu nepřidaly, tím daly najevo, že jsou spokojené, protestoval Engel.

Engelovi se také nelíbí, že Nečas nedal záruku, že lékaři s výpověďmi dostanou svá místa zpět. „Řada nemocnic zareagovala tak, že si nasmlouvala jiné lékaře,“ řekl mu Nečas. Ten prohlásil, že to, že lékaři si za rukojmí vzali i nenarozené děti, je podle něj za hranou.

setug ( 12. února 2011 18:46 )

Dokázali by se lékaři sjednoti i v jiných věcech" nedokázali, byli by pěkně potichu. Znám to dobře, paní doktorko.

kendex ( 2. února 2011 11:10 )

Lékaři nechtějí řešit problémy ve zdravotní jde jim jen o vliv, moc a peníze. To dokázaly svým návrhem smlouvy. Chtějí rozhodovat o penězích z daní nás všech.

johanaa ( 2. února 2011 10:38 )

Stojí Vám za to ještě přidávat příspěvky pod jasně cílené, neobjektivní články? Manipulace fungovala a zdá se, že stále funguje. Není to už podezřelé, to neustálé strašení lidí bulvárem. Platíme daně, tak by snad za nás měli jednat politici a ne bulvár. Kdysi jsme slýchávali - kdo nejde s námi, jde proti nám. Mám pocit, že se ta doba zase navrátila. Lékařům, jako skupině obyvatel, kteří se dokázali sjednotit a vyjádřit svůj názor držím palce.

regina21 ( 2. února 2011 00:00 )

kecale,kecale svlíkni ten bílej plášť a jdi se podívat jak vypadá hlína.Sami řvali,že raději půjdou zahradničit ,tak ať jdou a Tebe vezmou sebou )

kendex ( 1. února 2011 14:39 )

Někteří lékaři nedokážou léčit a ani by nezvládli dělat práci zahradníka i to je profese, které se člověk musí naučit.

Zobrazit celou diskusi