Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Banánové děti mají svou Miss!

Autor: ČTK, mivr - 
29. ledna 2011
12:22

Banánové děti aneb Vietnamci narození v České republice si v sobotu zvolili nejkrásnější dívku. Stala se jí Vu Thi Thuy Duong z Plzně. Druhý ročník soutěže Miss Vietnam ČR se konala v areálu tržnice Sapa v pražské Libuši.

Dívka zvítězila mezi dvanácti kandidátkami, které se představily ve finále druhého ročníku klání. Akci, kterou uspořádal Svaz Vietnamců v ČR, podpořili také češti politici i umělci, kteří akci vnímají jako prostředek pro utužování vzájemných vztahů.

Dvanáctka kandidátek ve věku od 17 do 22 let vzešla z castingu uspořádaného v prosinci v Praze. Všechny jsou studentky středních odborných škol a gymnázií nebo vysokých škol z celé republiky. V porotě zasedl mimo jiné poslanec Evropského parlamentu Jan Zahradil, který nejhezčí Vietnamku vybíral již podruhé.

Schwarzenberg se kochal v hledišti

Finalistky soutěžily v pěti disciplínách. Na pódiu se představily v plavkách, v lidovém kroji Ao Dai i modelových večerních robách, které pro ně připravila vietnamská módní návrhářka. Odpovídaly také na otázky moderátora Jakuba Železného a o svém talentu přesvědčovaly ve volné disciplíně. Tančily, zpívaly, hrály divadlo či předváděly bojové umění. Vítězka, která měří 167 centimetrů, váží 51 kilogramů a má míry 83-63-93, zvítězila také v kategorii Miss Fashion.

"Pro mě je velmi důležité, aby menšiny, které jsou v České republice, se cítily dobře a věděly, že jsou tady vítány. Tato akce prospěje vzájemnému sblížení české a vietnamské komunity," řekl ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který sledoval program finálového večera z hlediště.

janteto ( 29. ledna 2011 17:11 )

pejsánci,vy s tou emigrantkou, jste všichni opravdu vymatlaní příživníci. Rákosníkům nesaháte ani po kolena. Už by vás měli angláni vykopnout!

anka ( 29. ledna 2011 15:45 )

ja tu take ziram na ten titulek.....protoze tento vyraz je bezne uzivan jako nadavka mezi asiatskymi lidmi .....na povrchu zluta, ve vnitr bila....neco vtom smyslu, ze nekdo sice vypada jako asiat,ale chova se jako beloch...

zirafa ( 29. ledna 2011 13:49 )

aha, to proto, že se narodily v naší banánové republice......

Zobrazit celou diskusi