"Se začínajícím akademickým rokem zahájí na VŠB-TUO svou práci i Kariérní centrum v nových prostorách. Jeho fungování bylo zatím jen virtuální na akcích, webu a sociálních sítích," uvedla Halíková.

Nově tak Kariérní centrum najdou zájemci v porubském kampusu univerzity, konkrétně v budově C, kde se soustřeďují také další služby pro studenty. Je tam například Contact Point pro zahraniční studenty, zázemí pro studentské organizace nebo Konfuciova třída, která je nejen zázemím pro čínské studenty, ale slouží i k výuce čínského jazyka.

"Kariérní centrum může pomoci při hledání budoucího zaměstnavatele nebo při podpoře rozjezdu podnikání," uvedla hlavní koordinátorka centra Alice Šustková.

Univerzita také pro studenty i absolventy každoročně v březnu připravuje veletrh pracovních příležitostí Kariéra PLUS, který je největší svého druhu v regionu. Každoročně přiláká tisíce návštěvníků a prezentují se na něm desítky firem. "O vysokoškolské absolventy technických oborů je mezi zaměstnavateli velký zájem. Studenti jsou velmi dobře připraveni pro vstup do praxe z odborného hlediska. Pro rozvoj měkkých dovedností a pomoc při orientaci na trhu práce je tady pro ně právě Kariérní centrum. To je také kontaktním místem pro setkávání s odborníky z praxe," řekla Šustková.

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava má více než 165 let dlouhou tradici, má sedm fakult a uskutečňuje nebo se podílí na mnoha významných projektech v oblasti výzkumu a vývoje. Další informace lze najít také na webových stránkách www.vsb.cz.