Rekonstrukce Resortu Horizont Šumava vyjde na 50,5 milionu Kč a Resort Horal ve Špindlerově Mlýně chystá opravy v příštím roce přibližně za 130 miliónů Kč. Během roku 2019 se bude modernizovat i Resort Devět Skal, kde celková investice dosáhne 31 miliónů Kč. Brněnský Hotel Voroněž projde příští rok rekonstrukcí za 100 miliónů Kč.

Společnost uvedla, že chystá např. spuštění otevírání dveří ve svých hotelech pomocí telefonu a vybavuje pokoje tablety a TV, která bude kompatibilní s mobilními telefony. Orea představila i nový gastronomický koncept. Od ledna letošního roku také hosté mohou platit ve všech hotelech bitcoiny.

Novinkou je také robot, který při vstupu do hotelu hosta pozdraví, správně nasměruje a zodpoví dotazy. Robot Pepper mluví momentálně anglicky, do konce roku by se měl naučit česky. Zodpoví mj. dotazy, jak se zorientovat v hotelu, nabídne informace o lokalitě, službách hotelu, či turistických zajímavostech v okolí. V budoucnu by měl být propojen s hotelovým systémem a pomoci klientovi s přihlášením hosta v hotelu (check-in).

Robot je 1,2 m vysoký a váží 28 kg. Má v sobě zabudované čtyři mikrofony, dvě HD kamery, 3D senzor, dále dotykové senzory na hlavě a na rukou a tři nárazníkové senzory. Dokáže hýbat hlavou, rameny, lokty, zápěstím, pěti prsty a kolenem a samozřejmě se pohybuje v prostoru a jeho maximální rychlost je tři km/ hod. Podle ředitele Gorjana Lazarova by robot ale neměl v budoucnu nahradit zaměstnance. Robot bude zatím od 1. října "pracovat" na recepci pražského Hotelu Pyramida.

Hotelový řetězec Orea Hotels & Resorts tvoří 13 hotelů po celé České republice. Provozuje ho společnost Orea Hotels, která byla založena v roce 1992, je členem Cimex Group.

mdk mal