Za celou neděli hasiči evidují zhruba 250 událostí, denní průměr je 40 výjezdů, počet zásahů tak kvůli silnému větru vzrostl na více než šestinásobek. Nejhorší situace byla večer a v noci na Rakovnicku a Berounsku, kde hasiči vyjížděli k 33, respektive k 30 událostem. Na Benešovsku, Kladensku, Příbramsku a v okrese Praha-východ dosáhl počet zásahů 20 a více. Nejklidnější noc byla naopak na Kolínsku, kde hasiči vyjížděli pětkrát.

Nejvíce událostí dostali hasiči nahlášeno v neděli mezi 20:00 a 21:00, kdy zavolalo na tísňovou linku 94 lidí. O hodinu dříve hasiči evidovali 37 hlášení, o hodinu později 39. Následně se situace uklidňovala, mezi 23:00 a půlnocí pak hasiči řešili již jen devět případů.

Hasiči převážně odstraňovali spadlé stromy. V několika případech je zaměstnala například utržená střecha, výjimečně také museli odčerpávat vodu. Například v neděli před 20:00 vyjížděli hasiči do Chrášťán na Rakovnicku, kde ulétla z budovy plechová střecha.

V noci řešili středočeští hasiči také dvě nehody vlaků, které narazily do spadlého stromu. První událost se stala v 19:51 nedaleko Lužné u Rakovníka, nikdo se nezranil. Další vlak narazil do stromu ve 20:41 u nádraží v Dřísech u Prahy, jeden člověk se zranil a byl převezen do nemocnice.

Provoz vlaků ve středních Čechách kvůli následkům silného větru už omezený není. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) podle mluvčí Radky Pistoriusové eviduje kromě nehod na Rakovnicku a u Prahy v souvislosti s větrem jen jednu další událost, kdy u Davle u Prahy spadl v neděli kolem 17:00 strom na trať, vlak dokázal včas zastavit.