V Karlovarském kraji stojí trať mezi Chebem a stanicí Marktredwitz, do spadlého stromu tam najel osobní vlak. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala jsou od 19:00 v terénu desítky profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří odstraňují hlavně popadané stromy a větve ze silnic.

V Ústeckém kraji vyjížděli hasiči k popadaným stromům hlavně na Lounsku, kde měli do 20:30 zatím desítku výjezdů. V ostatních částech regionu řeší jednotlivé případy, řekl ČTK pracovník operačního střediska krajských hasičů. Železniční doprava stála například v Mutějovicích, kde osobní vlak vyčkával na zmírnění silných poryvů větru. Mezi Ústím nad Labem a Lovosicemi jezdí vlaky po jedné koleji.

Ve Středočeském kraji je přerušen provoz vlaků v úseku Lužná u Rakovníka a Rakovníkem. Po najetí vlaku do stromu byla poškozena lokomotiva. "Odstraňování mimořádnosti bude trvat nejspíše několik hodin. V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava," uvedl na twitteru koordinátor dopravy PID. Další vlaky stojí například na trati z Lysé nad Labem v úseku Všetaty - Dřísy, mezi stanicemi Vrané nad Vltavou a Davle a Berounem a Zdicemi.

V Praze silný déšť dočasně pozdržel tramvaje v Holešovicích, na Malé Straně, ve Vysočanech, u Vozovny Střešovice a na Malovance. Ve všech případech byla podle PID zaplavená výhybka.

Vzhledem k situaci energetici očekávají výpadky elektrické energie. "Kvůli očekávaným nepříznivým povětrnostním podmínkám jsme aktuálně posílili kapacity na našem dispečinku," sdělila ČTK mluvčí E.ON Martina Slavíková. Servisní pracovníci nemohou z bezpečnostních důvodů provádět terénní práce v noci a za bouře, takže k případným poruchám v terénu budou vyjíždět hned po svítání, pokud to počasí dovolí, dodala. Počet pracovníků jak v terénu, tak i na dispečinku a call centru zvýšila také společnost ČEZ Distribuce. "V pohotovosti budou i externí dodavatelské firmy, které nám v případě zvýšené poruchovosti pomáhají v terénu," uvedla mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.