"Zůstaneme i po vyřešení situace v Idlibu. Naše přítomnost tam je spojena s potřebou a svolením syrského vedení," prohlásil Nasralláh v televizním vystoupení. "Ticho na frontách a menší počet hrozeb... přirozeně ovlivní současný počet (bojovníků Hizballáhu)," dodal s tím, že "nikdo je nemůže donutit odejít ze Sýrie".

Provincie Idlib na severozápadě Sýrie je poslední větší baštou oponentů syrské vlády, která se nejspíš stane cílem ofenzivy syrských vládních jednotek a jejich ruských a íránských spojenců. OSN již varovala před možnou humanitární katastrofou v případě, že syrští vojáci zahájí svůj útok. Ve městě Idlib, které kontrolují povstalci, nyní žijí tři miliony lidí. Bombardování syrské armády a jejich spojenců nicméně v posledních dnech ustalo a Rusko a Turecko v pondělí oznámily, že v oblasti bude vytvořena demilitarizovaná zóna oddělující bojující strany.

"Závěr (diplomatického úsilí) je dobrý a přijatelný, záleží ale na výsledcích," uvedl šéf Hizballáhu a zdůraznil, že je potřeba, aby byla jednotlivá ujednání realizována. Dohodu o vytvoření demilitarizované zóny označil za krok směrem k dosažení politického řešení více než sedm let trvajícího konfliktu.

V reakci na izraelský útok na syrské město Latákíja Nasralláh popřel, že cílem byla dodávka zbraní určených Hizballáhu. Izrael dal již v minulosti několikrát najevo, že nehodlá tolerovat přítomnost Hizballáhu, který hrozil zničením Izraele, u své hranice, a podnikl proti němu v Sýrii nálety. "Je to lež. Někdy zasáhnou místa, která nějak souvisejí se zbraněmi, ale množství útoků s tím nemá nic společného," řekl šéf Hizballáhu. Cílem podobných útoků je podle něj zabránit Sýrii, aby zvýšila své vojenské kapacity.